Tri žrtve in trije ranjeni v streljanju na Švedskem

Policija, ki je pred tem že izključila možnost terorističnega napada, je sporočila, da je bil ponedeljkov napad verjetno povezan z vojno kriminalnih tolp v mestu.
Fotografija: Policija še preiskuje motiv napada, ki ga obravnavajo kot umor in poskus umora, a doslej niso nikogar aretirali. FOTO: Johan Nilsson/AP
Odpri galerijo
Policija še preiskuje motiv napada, ki ga obravnavajo kot umor in poskus umora, a doslej niso nikogar aretirali. FOTO: Johan Nilsson/AP

Malmö – Na jugu Švedske v mestu Malmö je bilo v ponedeljek streljanje, v katerem so bili po najnovejših podatkih ubiti trije ljudje, trije pa so ranjeni, je sporočila švedska policija. Ta je pred tem že izključila možnost terorističnega napada, danes pa je sporočila, da je bil napad verjetno povezan z vojno kriminalnih tolp v mestu.

»Vsi so znani policiji kot člani kriminalnih tolp, ki so vpleteni v resne kriminalne dejavnosti,« je danes novinarjem povedal šef mestne policije Stefan Sinteus, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Po streljanju sta zaradi poškodb v ponedeljek umrla 19-letnik in 29-letnik, danes pa še 27-letnik. Trije moški, stari od 21 do 32 let, so v bolnišnici. Njihovo stanje je resno, a stabilno, je povedal šef policije.

Preiskovalci prosijo prebivalce za pomoč pri razjasnitvi okoliščin napada. FOTO: Johan Nilsson/AFP
Preiskovalci prosijo prebivalce za pomoč pri razjasnitvi okoliščin napada. FOTO: Johan Nilsson/AFP


Policija še preiskuje motiv napada, ki ga obravnavajo kot umor in poskus umora, a doslej niso nikogar aretirali.Preiskovalci prebivalce prosijo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin napada.

V zadnjih letih se je smrtonosno nasilje v Malmöju povečalo, a se je lani zmanjšalo za skoraj polovico, saj je bilo v nasilju ubitih 17 ljudi, leto pred tem pa 30, še navaja BBC.
 

Komentarji: