Umrla igralka Kirstie Alley

Najbolj znana je bila po vlogi v televizijski nadaljevanki Cheers.
Fotografija: Kirstie Alley. FOTO: Chris Delmas/Afp
Odpri galerijo
Kirstie Alley. FOTO: Chris Delmas/Afp

Umrla je ameriška igralka Kirstie Alley, ki je izgubila boj z rakom. Enainsedemdesetletna zvezdnica je zaslovela z vlogo v kultni televizijski nadaljevanki Na zdravje (Cheers). Za svoje delo je prejela več nagrad, med drugim dva emmyja in dva zlata globusa. Spomnimo se je tudi iz filmske uspešnice in komedije Glej, kdo se oglaša iz leta 1989, v kateri je nastopila ob Johnu Travolti. Igrala je tudi v serijah Veronica's Closet, Scream Queens, Sever in jug in komediji Crkni, lepotica. Njena otroka Lillie Price Stevenson in William True Stevenson sta na družbenem omrežju Twitter zapisala, da je njuna mama umrla za rakom, ki so ji ga odkrili nedavno.

Dodala sta, da je bila strasten človek in da je ljubila življenje, svoje otroke, vnuke in živali. John Travolta pa se je od igralske kolegice poslovil na Instagramu, kjer je objavil njeno fotografijo iz mladosti, zraven pa zapisal, da je bil njun odnos poseben. »Ljubim te, Kirstie. Vem, da se bova nekoč spet srečala,« je dodal. Konec 90. let je namreč Kirstie Alley v eni od pogovrnih oddaj prostodušno priznala, da sta se s Travolto na snemanju filma Glej, kdo se oglaša zaljubila, a tiste tanke meje, da bi vendarle postala tudi ljubimca, nista nikoli prestopila. V svojem življenju je rada presenečala, če ne s svojo venomer nihajočo težo, pa z ljubezenskim življenjem. V pogovorni oddaji Entertainment Tonight je nekoč povedala, da se je s Patrickom Swayzejem zapletla v divje in prepovedano razmerje med snemanjem priljubljene serije Sever in jug.

Kirstie Alley je osvojila srca na milijone igralcev, ko je kot stroga Rebecca nastopila v nadaljevanki Na zdravje, ko jo je leta 1987 zapustila zvezdnica Shelley Long. Gledalcem in kritikom je bila lepa zelenooka Alleyjeva zelo všeč, zdelo se jim je, da je v serijo, ki je že malce izgubljala veter, prinesla novo osvežitev. Sama se je tega obdobja spominjala kot zelo kaotičnega, priznala je, da skupaj z njenima soigralcema Tedom Dansonom in Woodyjem Harrelsonom, nikoli niso znali besedila in so na snemanje vedno zamujali. Nagrado emmy je prejela za vlogo pretresljivi v mini seriji Davidova mama, ki je govorila o materi, ki sama vzgaja sina s hudim avtizmom.

Rodila se je 12. januarja 1951 v Kansasu in je kasneje opustila študij ter postala oblikovalka. V istem času je postala tudi huda odvisnica od kokaina. Preselila se je v Los Angeles, se tam ozdravila od zasvojenosti in postala članica scientološke cerkve. V Los Angelesu se je odločila, da bo postala igralka, in hitro ji je uspelo, saj je leta 1982 dobila vlogo v filmu Zvezdne steze II: Khanov povratek. Dolga leta se je spopadala s preveliko težo in leta 2005, je nastopila v uspešnem resničnostnem šovu Debela igralka, v katerem je priznala, da zaradi svoje debelosti ni več dobivala vlog v Hollywoodu, saj ni več ustrezala stereotipno vitkim lepotnim standardom industrije.

Komentarji: