V Nemčiji in Italiji aretirali 11 članov mafije

V zaporu so končali člani klana Rinzivillo, obtoženi so preprodaje mamil.
Fotografija: Italijanska mafija je okrepila prisotnost na nemških tleh. Fotografija je simbolična. FOTO: Leonard Foeger/Reuters 
Odpri galerijo
Italijanska mafija je okrepila prisotnost na nemških tleh. Fotografija je simbolična. FOTO: Leonard Foeger/Reuters 

Italijanske in nemške policijske enote so izpeljale obsežno operacijo in aretirale enajst pripadnikov klana Rinzivillo. Po poročanju tiskovne agencije Ansa so aretacije v Italiji potekale v deželah Umbria, Kampanija in Lacij, v Nemčiji pa v Kölnu in Mannheimu.

Operacija je le končno poglavje v vrsti preiskav, ki potekajo od leta 2017. Do zdaj so pristojne službe aretirale 37 ljudi in zasegle več kot 18 milijonov evrov nezakonitih sredstev. Nemški člani klana so vzdrževali stike s turškimi kriminalnimi organizacijami in z rivalsko kalabrijsko mafijsko organizacijo 'ndrangheto, poroča nemška tiskovna agencija DW.


Klan sodeloval v krvavi vojni


V preteklih letih sta tako sicilijanska Cosa Nostra kot kalabrijska 'ndrangheta močno okrepili prisotnost na nemških tleh.

Klan Rinzivillo izhaja iz obmorskega mesta Gela v okraju Caltanissetta na jugu Sicilije, po podatkih italijanskega časnika Corriere della Sera so bili njeni člani v osemdesetih letih prejšnjega stoletja vpleteni v krvavo mafijsko vojno, zaradi katere je umrlo več kot 120 ljudi. Mafijsko organizacijo menda vodi šef Giuseppe Madonia, ki je v zaporu že od leta 1992.

Provenzano je prevzel mafijski imperij od »šefa vseh šefov« Salvatoreja Riina. FOTO: Reuters
Provenzano je prevzel mafijski imperij od »šefa vseh šefov« Salvatoreja Riina. FOTO: Reuters


Madonia je eden najzvestejših kapitanov Bernarda Provenzana, ki je do aretacije leta 2006 veljal za najvplivnejšega moža Cose Nostre. Provenzano je prevzel vodenje mafije v mestu Corleone, ko je v zaporu končal njegov svak Salvatore Riina.

Italijanska finančna straža je na spletu objavila posnetke današnjih hišnih preiskav in aretacij.

Preberite še:

Komentarji: