Von der Leynova sprejela Lenarčiča

O portfelju za slovenskega komisarja še ni informacij.
Fotografija: Janez Lenarčič je izrazil zadovoljstvo z odločitvijo novoizvoljene predsednice komisije, da uvrsti njegovo kandidaturo na seznam bodočega kolegija komisarjev. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Janez Lenarčič je izrazil zadovoljstvo z odločitvijo novoizvoljene predsednice komisije, da uvrsti njegovo kandidaturo na seznam bodočega kolegija komisarjev. FOTO: Leon Vidic/Delo

Bruselj – Komisarski kandidat Janez Lenarčič je danes opravil uradni pogovor z izvoljeno predsednico evropske komisije Ursulo von der Leyen. Seznanila ga je z njegovo uvrstitvijo na seznam predloga članic njene komisarske ekipe, so sporočili s stalnega predstavništva Slovenije pri EU.

»Veseli me, da je novoizvoljena predsednica komisije potrdila uvrstitev moje kandidature na svoj seznam bodočega kolegija komisark in komisarjev. Nemudoma po objavi njenega predloga se bom temeljito posvetil pripravam na predstavitev v pristojnem odboru evropskega parlamenta,« je po srečanju povedal kandidat za komisarja Janez Lenarčič.

Ursula von der Leyen. FOTO: AFP
Ursula von der Leyen. FOTO: AFP


Von der Leynova bo informacijo o sestavi članov in razdelitvi resorjev predstavila prihodnji torek. Glede resorja za slovenskega komisarja še ni informacij in Lenarčič tega noče komentirati. Sicer krožijo številna ugibanja o resorjih za posamezne kandidate, a v evropski komisiji pravijo, da ni nič odločeno, dokler ni odločeno vse.

Komentarji: