Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Trump Berman menda odpustil, a tožilec se bo boril

Berman trenutno preiskuje ​Rudolpha Giulianija, osebnega odvetnika ameriškega predsednika Donalda Trumpa.
Geoffrey Berman je vplivni newyorški tožilec. FOTO: Johannes Eisele/AFP
Geoffrey Berman je vplivni newyorški tožilec. FOTO: Johannes Eisele/AFP
Ka. M.
20. 6. 2020 | 14:10
20. 6. 2020 | 21:57
1:49
Potem ko so z ameriškega pravosodnega ministrstva sporočili, da se poslavlja tožilec Geoffrey Berman, ki preiskuje odvetnika ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je Berman sporočil, da s položaja ne namerava odstopiti. 

Da se Barman, tožilec, zadolžen za južno newyorško okrožje, ki trenutno preiskuje Trumpovega osebnega odvetnika Rudolpha Giulianija in, med drugim, vodi preiskavo zoper Jeffreya Epsteina, poslavlja, je včeraj pozno zvečer oznanil ameriški generalni tožilec William Barr. Prav tako je sporočili, da bo Bermana na funkciji nadomestil vodja Komisije za vrednostne papirje in borzno menjavo (SEC) Jay Clayton. 60-letni Berman je komentiral, da je za svoj domnevni odhod izvedel od Barra in da bo funkcijo opravljal, vse dokler senat ne potrdi njegovega naslednika, navaja tiskovna agencija Reuters.

Barr je danes ponovil, da je predsednik Trump Bermana odpustil, a ta se ne da in je že sporočil, da se bo boril za svoj prav.

Preberite še: Kako rešiti Ameriko

Navedbe o odhodu Bermana, ki, kot piše Reuters, od leta 2018 vodi vplivni urad za pregon terorističnih dejanj, finančnega kriminala na Wall Streetu in koruptivnih ravnanj vladnih funkcionarjev, prihajajo neposredno za tem, ko je ameriški predsednik, znan po obračunavanju s političnimi nasprotniki, na zvezno sodišče naslovil zahtevo za preprečitev objave knjige nekdanjega svetovalca za državno varnost Johna Boltona.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine