Zaradi klora zastrupljenih več otrok

V puljski bolnišnici so danes oskrbeli 13 otrok, ki so se zastrupili s klorom med kopanjem v odprtem bazenu pri Poreču. Policija je sprožila preiskavo, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka.
Fotografija: Policisti sumijo, da je otrokom bilo slabo zaradi povišane koncentracije klora v bazenu, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani (fotografija je simbolična). FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Policisti sumijo, da je otrokom bilo slabo zaradi povišane koncentracije klora v bazenu, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani (fotografija je simbolična). FOTO: Tadej Regent/Delo

Zagreb - V puljski bolnišnici so danes oskrbeli 13 otrok, ki so se zastrupili s klorom med kopanjem v odprtem bazenu turističnega naselja Lanterna pri Poreču, poročajo hrvaški mediji. Kot so dodali, so otroci imeli težave z dihanjem in kašljem. Policija je sprožila preiskavo, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka.

Hrvaška policija je danes nekaj po 13. uri prejela informacijo, da ima več otrok težave z dihanjem v turističnem naselju pri Poreču. Policisti sumijo, da je otrokom bilo slabo zaradi povišane koncentracije klora v bazenu, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani.
 

Nihče ni bil huje poškodovan


Iz policijske uprave hrvaške Istre so potrdili, da je 13 otrok poiskalo zdravniško pomoč ter da ni nihče huje poškodovan.
V puljski bolnišnici so potrdili, da so na pediatričnem oddelku oskrbeli otroke, ki so stari od štiri do 15 let. Povedali so, da so nekateri otroci prejeli infuzijo, drugi kisik. Zadržali bodo tiste, ki bodo imeli težave z dihanjem in bodo bruhali.

Zdravniško pomoč je poiskala tudi mati enega od otrok, je poročal novičarski portal net.hr.

Komentarji: