Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Zelenski: Ukrajinske sile ponovno zavzele 2000 kilometrov ozemlja

Premike na frontni črti so že včeraj potrdili tudi ruski viri, vključno z obrambnim ministrstvom v Moskvi.
Ukrajinske sile so ponovno zavzele Kupjansk, Vasilenkovo in Artemivko v harkovski regiji, je potrdil Volodimir Zelenski. FOTO: Reuters/Gleb Garanich
Ukrajinske sile so ponovno zavzele Kupjansk, Vasilenkovo in Artemivko v harkovski regiji, je potrdil Volodimir Zelenski. FOTO: Reuters/Gleb Garanich
STA
11. 9. 2022 | 09:21
1:37

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v sobotnem večernem video nagovoru sporočil, da so ukrajinske sile od začetka septembra v protiofenzivi ponovno zavzele okoli 2000 kvadratnih kilometrov ozemlja. Rusko obrambno ministrstvo je v soboto priznalo umik oziroma »prerazporeditev sil« v vzhodnem delu regije Harkov.

image_alt
Celo Rusi potrdili ukrajinsko napredovanje

»V zadnjih dneh je ruska vojska pokazala najboljše - svoj hrbet. Dobra odločitev, da zbežijo (...) Doslej smo od začetka septembra osvobodili okoli 2000 kilometrov ozemlja,« je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP Zelenski.

Ukrajinske sile so ponovno zavzele Kupjansk, Vasilenkovo in Artemivko v harkovski regiji, je potrdil Zelenski. Po nekaterih navedbah naj bi se približevale tudi Lisičansku, ki so ga Rusi zavzeli julija, dodaja AFP.

Rusko obrambno ministrstvo je ob napredovanju ukrajinskih sil v soboto sporočilo, da so »sprejeli odločitev o prerazporeditvi ruskih sil, nameščenih na območju Balaklije in Izjuma, da bi okrepili prozadevanja vzdolž fronte v Donecku«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine