Predstavitvena informacija

Na police prihaja nadgrajeni prepogljivi telefon

Se spomnite zdaj že retro telefonov na preklop? V primerjavi z današnjimi različicami bi jih komaj še prepoznali.
Fotografija: Tu je tretja generacija Galaxy Fold  FOTO: Samsung
Odpri galerijo
Tu je tretja generacija Galaxy Fold  FOTO: Samsung

Retro telefoni na preklop preprostih oblik z zaslonom na zgornji in tipkovnico na spodnji polovici, ki so bili uporabni za osnovne potrebe, kot sta klicanje in pošiljanje SMS-ov, so preteklost, saj je Samsung lani lansiral pametni telefon, ki mu je z omenjenim skupna prav ta glavna značilnost – prepogljivost, a je seveda svetlobna leta pred njim.

Izjemna zmogljivost in drzen dizajn z izpopolnjeno programsko in strojno opremo prinašata nadgrajeno različico zdaj že tretje generacije Samsung Fold prepogljivih telefonov, ki bodo na voljo tudi pri nas in jih že lahko naročite v prednaročilu.

FOTO: Samsung
FOTO: Samsung

 

Spet v ospredju partnerstvo z Googlom in Microsoftom

Ob predstavitvi v začetku septembra je dr. TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri Samsung Electronics, povedal: »Pot do naslednje generacije mobilnih telefonov je polna izvirnosti in inovativnosti,« in dodal: »Pri razvoju Samsung Galaxy Z Fold2 5G smo upoštevali povratne informacije uporabnikov in zagotovili izboljšave strojne opreme, hkrati pa tudi boljšo uporabniško izkušnjo. Dodatno smo okrepili partnerstvo z vodilnimi tehnološkimi družbami, kot sta Google in Microsoft, s čimer bomo preoblikovali izkušnje z mobilnimi telefoni.«
 

Glavna posebnost je zaslon

Ker je bistvo Galaxy Z Fold2 5G večji prepogljivi glavni zaslon, so z njim povezane tudi glavne funkcije in posebnosti naprave. Eleganten brezkončni O-prepogljivi zaslon meri kar 19,3 centimetra, ko ga odprete. Poleg brezhibne kamere ponuja tudi dinamičen, jasnejši zvok z izboljšanim stereo učinkom.

Skriti tečaj pod določenim kotom zagotavlja samostoječi zaslon. Čistilna tehnologija v reži med ohišjem in tečajem pa za nemoteno prepogibanje odbija prah in neželene delce. Tako lahko s pomočjo Flex načina, ki lajša zajemanje vsebine, prehajate iz enega zaslona v drugega in si jo ogledujete točno tako, kot si želite.

FOTO: Samsung
FOTO: Samsung

 

Naprava, ki podpira vašo ustvarjalnost

Fotografije ali posnetke, ki ste jih pravkar zajeli, si boste lahko ogledali na spodnji polovici zaslona, ne da bi vam bilo treba aplikacije zapreti, z načinom Auto Framing pa boste lahko snemali prostoročne videoposnetke, v katerih bo motiv ohranjen v fokusu, tudi če se premika. Vsebine lahko zajemate tako, da vanje vključite perspektivo tako fotografa kot motiva, po zaslugi hkratne uporabe prepogljivega zaslona pa boste to lahko storili z obeh strani. Kamera Galaxy Z Fold2 5G z več naprednimi funkcijami pa zagotavlja izjemno kakovost fotografij in popoln nadzor nad snemanjem.

FOTO: Samsung
FOTO: Samsung

 

Intuitivno upravljanje in napredna večopravilnost

Prepogljivi zaslon torej omogoča večopravilnost na različne načine. Še eden od njih je ta, da imate lahko hkrati odprte datoteke v več aplikacijah, ki jih istočasno uporabljate. Potegnete jih lahko iz ene aplikacije v drugo ali pa na primer zajamete posnetek celega zaslona in ga prenesete v katero od aplikacij. Gmail, Youtube, Spotify in številne druge so vam na voljo za razvedrilo in podobno.

FOTO: Samsung
FOTO: Samsung

 

5G doda hitrost 

V zadnjem času smo veliko slišali o tehnologiji 5G in Samsung Z Fold2 5G se lahko pohvali z občutno povečano hitrostjo prenosa, ki omogoča enostavno in hitro deljenje datotek, videov, fotografij. Zmogljiva baterija pa omogoča, da bo telefon kljub obremenitvam imel dovolj energije za ves dan.

FOTO: Samsung
FOTO: Samsung