Pet velikih Krkinih nagrad mladim raziskovalcem

V Krki podelili že 50. Krkine nagrade. V pol stoletja so jih podelili 2911.
Fotografija: Farmacevtsko podjetje Krka FOTO: Aleš Černivec/Delo 
Odpri galerijo
Farmacevtsko podjetje Krka FOTO: Aleš Černivec/Delo 

V novomeškem farmacevtskem podjetju že pol stoletja mladim raziskovalcem podeljujejo Krkine nagrade. V 50. letih so jih podelili že 2911. Letos so podelili pet velikih Krkinih nagrad za raziskovalno nalogo, in sicer so jo prejeli dr. Janja Mirtič, dr. Andreja Radman Kastelic, dr. Andraž Lamut, dr. Miha Drev in dr. Miha Virant. Podelili so še 25 Krkinih nagrad in 17 posebnih pohval za raziskovalno nalogo.
 
Študentom, ki so sodelovali na razpisu, so podelili tudi 46 Krkinih priznanj. Na razpis se je prijavilo kar 93 študentov do- in podiplomskega študija. Med prejemniki je 11 doktorjev znanosti. Z nagradami vzpodbujajo raziskovalno delo med dijaki, študenti, profesorji in drugimi raziskovalci na izobraževalnih ustanovah. Pri Krki namreč nagrade podeljujejo tudi srednješolcem.


 
»Dijaki in študenti so se letos odzvali ne le z rekordnim številom, temveč tudi raznovrstnostjo nalog. Njihova kakovost kljub temu, da so jih izdelali v drugačnih, precej težjih pogojih kot običajno, odraža visoko raven. Tako na srednješolski stopnji kot v dodiplomskih, magistrskih in doktorskih študijskih programih je bilo tako po znanstveni kot aplikativni vrednosti na razpis prijavljenih veliko izstopajočih nalog. Njihova tematika je povezana z aktualnimi vejami znanosti, kot so farmacija, kemija, medicina, biokemija, biotehnologija, biologija in druge sorodne vede,« so sporočili iz podjetja.

Komentarji: