27. Pokljuški maraton AS Kraljevska kategorija

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Pokljuški maraton As... je zanimiv zaradi Kraljevske Kategorje Goja Bogataja.

Seveda, tudi zaradi ostalih borcev za minute in sekunde najtežje smučarsko tekaške trase pri nas.

Pa vendar...

Vse ostalo razen te kategorije je drugotnega pomena...

ni podpisa
ni podpisa

Franc Hribernik, letnik 1941, TSK Triglav, na najvišji stopnički

Milan Bahar letnik 1938, KK Postojna, na drugem mestu

Dani Felc, letnik 1943,  Elektro Primorska

Pred najboljšimi: Martina Bogataj, mama Goja Bogataja

 

Nadaljevanje, manj pomembno, a še vedno zanimivo, ker izmed 10 tekem, so bile azradi Višje Sile, izpeljanje zgolj dve.

Dež, veter in mraz niso mogli preprečiti, eno od najstarejših smučarsko tekaških prireditev v Sloveniji.

Letošnja zima ni bila radodarna za smučarje tekače. Od desetih napovedanih tekem, ki štejejo za Pokal SLOvenSKI maraton 2017, sta bili samo dve. Zato tudi ne bo regularnega zmagovalca pokala, kajti za določitev najboljših, bi moralo biti izvedenih vsaj polovica tekem. Vseeno je Pokljuški maraton AS in memorial Goja Bogataja, zopet dokazal, da spada med najboljše in najtežje v koledarju. Na startu se je zaradi zelo slabega vremena zbralo manjše število rekreativnih tekačev, a zato niso manjkali tisti, ki se s smučarskim tekom ukvarjajo zelo resno ter redni tekmovalci v slovenskem pokalu. Med njimi je bilo moč videti tudi nekatere državne reprezentante.

Tekmovalci so lahko izbirali med dvema razdaljama in sicer med 9,5 in 19 kilometrsko. Nastopili so v kar dvaindvajsetih starostnih kategorijah. Tako kot vsako leto je največ zanimanja požela tako imenovana kraljevska kategorija žensk nad šestdeset let, med katerimi letos ni bilo nastopajočih in moških nad sedemdeset let, ki se štejeta za memorial legendarnega Goja Bogataja. Najhitrejši je bil Franc Hribernik (TSK Triglav Kranj), drugi je bil Milan Behar (KK Postojna) in tretji Dani Felc (Elektro Primorska). V absolutni konkurenci ni bilo presenečenj. Prepričljivo je zmagal Miha Dolar (TSK Bled), drugi je bil Markus Kropfitsch (Bike team Kollmansdorf) in tretji Metod Močnik (SK Ihan). V absolutni konkurenci med ženskami prav tako ni bilo presenečenj, saj je prepričljivo slavila Anja Žavbi Kunaver (TSK Logatec), druga je bila Eva Pančur (ŠD Gorje) in tretja Bojana Klančar.

Na krajši razdalji je bila med ženskami najhitrejša Ana Smole (TSK Logatec), med moškimi pa je prvi skozi cilj prismučal Anže Bogataj (TSK Črna).

Več iz te teme:

Komentarji: