7 dni, 7 maratonov, 7 celin

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V začetku letošnjega leta se je Rob Bell s petimi prijatelji lotil največjega izziva za tekače na dolge proge doslej. Devetnajstega januarja so začeli teči prvi ma­raton na Antarktiki, njihov cilj pa je bil preteči 7 maratonov na 7 celinah v 7 dneh. Svojo megamaratonsko pustolovščino so nadaljevali v Južni Ameriki (Punta Arenas), Severni Ameriki (Houston), preko Evrope (London), Afrike (Kairo) in Azije (Singapur), nato pa jo 25. januarja sklenili na maratonu v Sydneyu. Avstralija kot sedma celina je bila ciljna etapa izziva. Vsak korak tega mukotrpnega izziva so budno spremljale kamere Travel Channela, da bi gledal­cem ponudile vpogled v resnično stanje in občutke maratoncev in hkrati pona­zorile neverjetno vzdržljivost človeškega telesa.

Travel Channel je snemal podvig v celoti. Iz posnetega materiala je nastala serija v dveh delih z naslovom Megamaratonski izziv z Robom Bellom, ki bo premierno predvajana 1. maja ob 21:00 (oba dela). Travel Channel bo to neverjetno potovanje svetu predstavil skozi oči šestih pogumnih mladih mož, ki se neustrašno lotijo 7 maratonov na 7 celinah v 7 zaporednih dneh.

Celo lansko leto se je ekipa intenzivno pripravljala in načrtovala ta maraton. Vsi člani ekipe, vključno z Robom Bellom, znanim obrazom Travel Channela, so že sodelovali v podvigih, ki človeško vzdržljivost preizkušajo do skrajnosti, ampak prejšnji izzivi niso bili niti približek tega, ki jih je čakal. Tek je bil vsekakor pomemben del izziva, k temu pa je treba prišteti še čas za spanje, omejen na nekaj ur med letom z ene celine na drugo, kar k celi zgodbi doda še en, povsem nov dejavnik.

Sir Ranulph Fiennes je bil prvi človek nasploh, ki se je tega izziva lotil in ga dokončal, a je v cilju povedal tole: "Če bi se zdaj lahko vrnil nazaj v preteklost, tega ne bi storil. Tega ne bi ponovil.“ Rob je pred začetkom izziva dejal: "To bo bolelo. Zelo bolelo."

Dobrodelna nota

Glede na to da ekipo sestavljajo Avstralci in Britanci, so člani izbrali dve lokalni dobrodelni organizaciji, katerih vrednote in cilji so jim blizu. Obe dobrodelni organizaciji se trudita hendikepiranim otrokom omogočiti udejstvovanje v športu in pomagati, da bi živeli čim bolj normalno življenje. Ta maratonski izziv se financira iz lastnih sredstev, tako da gredo vse donacije neposredno v dobrodelne namene.

KEEN London je dobrodelna organizacija, ki izvaja brezplačne tedne tedne športa za otroke (od petega leta naprej) in njihove člane – mlade športnike s telesnimi ali psihičnimi težavami, z vedenjskimi motnjami in težavami pri učenju.

The John Maslena Foundation (JMF) je dobrodelna organizacija, ki želi v okviru svojega delovanja mladim Avstralcem na invalidskih vozičkih popestriti življenje. Njihovo osnovno vodilo je navdihovati, spodbujati in pomagati tem krasnim otrokom pri izpolnjevanju svojih sanj.


 

Več iz te teme:

Komentarji: