Anže Kopitar, deveti dobrodelni golf turnir

Anže Kopitar ostaja kralj, zgled in vzor tisočim mladim. Tudi eno veliko srce, kar je letos ponovno dokazal  že devetič  in šestič  skupaj z Jocom  Pečečnikom in fundacijo Rdeča žoga.
Fotografija: Foto: Mirko Kunšič 
Odpri galerijo
Foto: Mirko Kunšič 

Na dobrodelnem  golf turnirju,  na vrhunsko pripravljenem Royal Bled golf igrišču.

Prav vsak od 80 vabljenih rekreativnih igralcev golfa je bil delček te zgodbe, donirala so mnoga podjetja,  veliko denarja  so zbrali na večerni dražbi, za katero so podarili drese kolesar  Primož Roglič, gostitelj  Anže, košarkar Luka Dončič, nogometni sodnik Damir Skomina, motokrosist Tim Gajser je prispeval čelado,  Domen Prevc skakalni dres pa tudi posamezne reči  drugih  znanih športnikov  so bile na dražbi.

Iztržek in seštevek po turnirju in dražbi je bil rekorden, zbrali so 239.757 evrov ! Namenili jih bodo pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice in organizaciji Rdeča žoga za ureditev mladinskega doma.

Predstojnik otroškega oddelka Splošne bolnišnice Jesenice zdravnik, dr. Peter  Najdenov je bil sporočila in vsote še posebej vesel.  Povedal nam je, da ga bodo porabili za aparate, ki omogočajo boljšo diagnostiko na oddelku z otroci s prekomerno težo.
Anže je pred skupinskim štartom odgovarjal še na mnoga vprašanja športnih novinarjev, o pripravah na letošnjo, že 14 sezono med elitno druščino v NHL, v kateri je Anže odigral že 1082 tekem !

Foto: Mirko Kunšič 
Foto: Mirko Kunšič 


Tudi letos se je dnevno pripravljal  na sezono s treningi na blejskem atletskem stadionu, v fitnesu in blejski  hokejski  dvorani . Vmes pa je našel čas tudi za igranje golfa na obnovljenem Royal Bled golf igrišču, ki mu še kako pritiče slogan, »Raj na zemlji«.
Anže postaja tudi vse boljši igralec golfa. Zato ni bilo na tem turnirju nobeno presenečenje, da se mu  je 42 gramska golf žogica,  na 14 luknji, dolgi 377 metrov,  ki jo je vodstvo turnirja določilo za luknjo, kdo udari najdlje, ustavila po 309 metrih ! V golfu uživa, tako kot njegov oče Matjaž, ki je član GK Kranjska Gora in GK Trbiž.

Moto turnirja ostaja,  »Igraj kot zmagovalec«,  pa tudi  misel Ralpha Waldo Emersona:  »Nihče ne more iskreno pomagati sočloveku, ne da bi s tem pomagal sebi,« ostaja zimzelena.

Foto: Mirko Kunšič 
Foto: Mirko Kunšič 


Anže je začetek turnirja označil s pritiskom prožila signalne pištole. Zvok je naznanil začetek. Njemu je pripadel tudi prvi udarec na prvem udarjališču. Tudi tokrat, kljub kameram in fotoaparatom,  se ni dal zmesti, žogico je udaril več kot 300 metrov.  Zato nekoliko slabši udarec  soorganizatorja, Joca Pečečnika, ni bil prav nič zaskrbljujoč, saj so skupine igrale po sistemu, da vsi nadaljujejo vedno igro od žogice, ki je bila najbliže luknji. A tokrat so o zmagi in s tem osvojitvi prehodnega pokala odločali pati, bližanja na razgibanih in predvsem izredno hitrih zelenicah.

Foto: Mirko Kunšič 
Foto: Mirko Kunšič 


Turnirska zmaga na 9. Dobrodelnem golf turnirju Rdeče žoge in Anžeta Kopitarja je šla v roke družini Gornik.  Na 18 luknjah je zagotovo vsak od njih, Vita, Tomaž, Tom in Tim naredil  dovolj za zmago, sedem udarcev pod parom igrišča, ki je na Royal Bled 72.

Celotna ekipa Royal Bled, ob razumevanju  lastnikov, družine Šolak, se je s pripravami igrišča in vsem kar gre zraven takega turnirja, še posebej potrudila.

V zadovoljstvo vseh, ki so prišli in zbrali rekordno vsoto za dobrodelnost.  

Foto: Mirko Kunšič 
Foto: Mirko Kunšič 


Foto: Mirko Kunšič 
Foto: Mirko Kunšič 


Foto: Mirko Kunšič 
Foto: Mirko Kunšič 


Foto: Mirko Kunšič 
Foto: Mirko Kunšič 


Foto: Mirko Kunšič 
Foto: Mirko Kunšič 


Foto: Mirko Kunšič 
Foto: Mirko Kunšič 

 

 

Komentarji: