Brez GPSa ne gre

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Težko boste srečali kolesarja, ki na krmilu nima pritrjenega računalnika, ki ga kolesarji strokovno kličejo štev´c. Včasih so bili enostavni in ogromni, kar je danes malce nepojmljivo, ker tisti, ki so še vedno enostavni so precej miniaturni, a tisti, ki vsebujejo skoraj nešteto funkcij tudi niso velikosti televizorja.

Tako kot je šla računalniška tehnika naprej tako so z njo potovali tudi kolesarski števci. Največkrat smo pisali o Garminovih urah, oziroma števcih, ki jih uporabljajo tekači. In takoj so me klicali kolesarji, češ, da oni pa uporabljajo kolesarske različice in jih toplo priporočajo tistim, ki se še odločajo kaj pritrditi na krmilo. Tudi sam sem uporabnik tega čuda zato se lahko o tem in podobnem modelu razpišem čez tri strani.

Zakaj imeti tako zmogljiv računalnik na kolesu?

Vožnje niso dolgočasne pa vendar je dobro in koristno, da ste sproti in po kolesarjenju informirani kje in kako ste se vozili. Sam ga uporabljam na gorskem kot tudi na cestnem kolesu.

Za pokušino: brezžična tehnologija, ki omogoča povezavo s senzorjem srčnega utripa, senzorjem hitrosti  in kadenc, združljivih senzorjev moči tudi z drugimi proizvajalci, samodejna navigacija, izračun poti s cestno kartografijo, prikaz srčnega utripa: trenutni, povprečni in najvišji, tekmovalni krogi. Lahko si nastavite  progo, na kateri vsak trenutek spremljate vse relevantne podatke, srčni utrip, ritem poganjanja, tempo, čas, razdalja, intervalni trening, možnost uporabe virtualnega partnerja, barometrični višinomer, in še in še. Mar rabimo toliko funkcij? Kaj rabimo in kaj ne bi težko pravil a Garminovi kolesarski računalniki so tako zanimivi, da ko enkrat začneš tako stvar uporabljati misliš, da brez tega ne moreš več na kolo. Meni je najbolj všeč, ko vse podatke prenesem v računalnik in potem vidim skoraj vse kar me zanima povezano z vadbo. Če uporabite še spletni portal Google potem lahko dejansko vidite kraje, vasi, mesta po katerih ste kolesarili. Enkratna stvar za tiste, ki se vsaj malo spoznate na računalnike....

Trenutno najbolj In

Garmin Edge 20

Kompakten in preprost kolesarski računalnik GPS

Beleži razdaljo, hitrost in čas
Načrtujte, prenašajte in sledite novim vožnjam
Shranjujte, načrtujte in objavljajte svoje dejavnosti v storitvi Garmin Connect™
Vodotesna in robustna naprava

ni podpisa
ni podpisa


Iztisnite zadnje atome moči. Naprava Edge 20 pri vožnji zajame potrebne statistične podatke, kot so čas, razdalja, hitrost, skupni vzpon in lokacija. Idealna za beleženje napredka ali shranjevanje vsakodnevne vožnje v storitvi Garmin Connect.
 

Enostavna za uporabo

Naprava Edge 20 zagotavlja vse potrebne statistične podatke brez dodatne opreme in pripomočkov. Ker je majhna, je idealna za potovanje, saj jo lahko enostavno odnesete kamorkoli. Nastavitve niso potrebne. Napravo vklopite, pritisnite Start in začnite.


Izberite med potmi, ki so jih prevozili drugi, ali v brezplačni skupnosti Garmin Connect ustvarite svojo. Ko izberete pot, jo lahko prenesete neposredno v napravo Edge 20 in ji sledite do želene destinacije.
Podatki niso težava

Naprava Edge 20 uporablja satelite GPS in GLONASS, s katerimi meri razdaljo tudi pod gostimi krošnjami dreves. V nasprotju s telefonom lahko Edge 20 uporabljate do 8 ur brez skrbi, da bi zmanjkalo prostora za podatke ali da bi se izpraznila baterija.

S preprosto povezavo z računalnikom Mac® ali osebnim računalnikom lahko dejavnosti prenašate v našo brezplačno spletno vadbeno skupnost Garmin Connect. Tukaj si lahko na zemljevidu ogledate pot, ki ste jo prepotovali, jo analizirate, delite in si ogledate več podrobnosti.
Odseki

Z drugimi kolesarji tekmujte na odsekih v storitvi Garmin Connect in si na lestvici oglejte rezultate po kolesarjenju. Naprava vsebuje opozorila za začetne/končne točke odseka.

 


 

Več iz te teme:

Komentarji: