BTC City Ljubljana. Vsako leto boljše

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Na ljubljanskem gradu je bila  predstavitev ekip Kolesarskega društva Rog in sicer ženske profesionalne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana in moške kontinentalne ekipe Ljubljana Gusto Xaurum.

Po pozdravnem nagovoru predsednika KD Rog Aleksa Štakula, podžupana MOL Aleša Čerina in predsednika uprave družbe BTC Jožeta Mermala, se je najprej predstavila ženska ekipa, ki aktivno sodeluje na najbolj prestižnih kolesarskih dirkah na svetu, kot so Tour de France, Giro dItalia, Prudential London, Dirka po Flandriji, La Vuelta Madrid,…

Ekipa BTC City Ljubljana je sestavljena iz 14 članic, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Azerbaijana, Nemčije, Švedske, Poljske, Nizozemske in Rusije. V letošnjem tekmovalnem programu ekipo čaka 105 startov na dirkah UCI in World Toura, evropsko  prvenstvo v Angliji in svetovno prvenstvo v Innsbrucku v Avstriji.

Dokaz, kako lepo se razvija zgodba ženskega kolesarstva v Sloveniji, je tudi želja Eugenie Bujak  po pridobitvi slovenskega državljanstva, kar bo pripomoglo tudi k večji moči reprezentance, saj tudi Polona Batagelj in Urša Pintar posegata vsako leto višje na svetovni lestvici.

ni podpisa
ni podpisa

Mestna občina Ljubljana je že vrsto let največja podpornica tako ženske ekipe, moške ekipe ter celotnega društva KD ROG. Po besedah podžupana Aleša Čerina se zaveda pomena svoje podpore za razvoj tekmovalnega kolesarstva v Ljubljani in celotni Sloveniji.

Družba BTC  že 15 let podpira rekreativno in tekmovalno kolesarstvo v Sloveniji, zadnjih pet let pa skupaj z Mestno občino Ljubljana in pokrovitelji posebno skrb posveča edini slovenski ženski kolesarski ekipi BTC City Ljubljana, ki z nastopi v Woman World Touru na najbolj prestižnih dirkah po svetu promovira Slovenijo in slovenske blagovne znamke pred milijoni gledalcev ob trasah in v neposrednih prenosih pred TV zasloni.


Športni direktor ekipe BTC City Ljubljana Gorazd Penko je med drugim poudaril:

"Ženski ekipi se je v 2017 že drugič uspelo obdržati med 15. vodilnimi ekipami na svetu. Lani celo na 9. Mestu UCI lestvice, kar je za tako skromno  in mlado ekipo izreden dosežek.  V štiri letnem obstoju ekipe smo dosegli 2 x 7. mesto na svetovnih prvenstvih v ekipni vožnji. Podobne dosežke želimo doseči tudi letos. Cilj ekipe je obdržati se v petnajsterici vodilnih ekip ženskega World Toura. Zahvaljujemo se vsem, ki podpirajo KD ROG in ki se zavedajo vizionarskega pomena kolesarstva v današnjem času. Kolesarstvo kot aktivno preživljanje prostega časa je danes izrednega pomena  v turizmu, še večjega v splošnem zdravstvenem pomenu v času vedno večjega števila neaktivnih prebivalcev ter tistih s preveliko telesno težo. Na tem področju pa se trudi KD ROG vsako leto z novimi vadbenimi programi in dogodki pridobiti čim večje število simpatizerjev kolesarstva."

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: