Časomerilec je ene vrste bog

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Priznani švicarski proizvajalec časomerov Omega, kot uradni časomerilec olimpijskih iger v Pyeongchangu 2018, predstavlja zakulisje in novosti v merjenju časa z najsodobnejšimi tehnologijami, ki bodo uporabljene pri vseh športih tega tekmovanja. V ta namen so opremljeni z več kot 230 tonami opreme, velik del le te, pa bo prvič uporabljen pri hokeju in smučarskih skokih.

ni podpisa
ni podpisa


Pri hokeju bo vsak igralec opremljen s posebnim senzorjem gibanja, ki bo spremljal vrsto telemetričnih podatkov igralcev, rezultati pa bodo v realnem času vidni gledalcem tako na ekranih v sami dvorani, kakor tudi pred domačimi tv sprejemniki. Omogočali bodo tudi možnost kasnejše analize v samih reprezentancah. S to tehnologijo bodo pridobili tudi sami sodniki, kateri bodo uporabljali poseben senzor za detekcijo zvoka piščalke, ta pa bo omogočal takojšnjo zaustavitev merjenja časa. Sistem je vsaj za pol sekunde hitrejši in natančnejši od vseh do sedaj poznanih možnosti in pripomočkov v merjenju časa pri tem športu.

ni podpisa
ni podpisa


Podobno tehnologijo bodo na teh olimpijskih igrah prvič uporabili tudi smučarji skakalci in skakalke. Posebni senzorji bodo pričvrščeni na same smuči, v realnem času pa bodo prenašali vrsto podatkov kot so hitrost na zaletu skakalnice, moč in hitrost odriva, hitrost letenja, kot smuči in razprtje le teh, hitrost in silo ob doskoku.
Vsi tisti, ki te olimpijske igre spremljate na samem prizorišču ali pa preko tv sprejemnikov, bodite pozorni tudi na vrsto novih tehnologij v merjenju časa, ki jih danes omogoča Omega, ki s svojimi tehnološkimi inovacijami ne meri zgolj tekmovalnega časa, temveč tudi sanje slehernega tekmovalca.

ni podpisa
ni podpisaBruno Sedevčič
 

Več iz te teme:

Komentarji: