Danes na Pasjo ravan

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Kdor se letos še ni vsedel na kolo, je sedaj skrajni čas, da preiskusi "sedežno kondicijo". Poletje je tu. Čas, ko lahko s kolesom uidemo na kakšno cesto stran od glavnih prometnic, največkrat to pomeni, vsaj na naših koncih, kakšen klanec skozi hladen gozd.

Takole pred sezono, nekateri ste že sredi le-te, se postavljajo razni osebni cilji, izzivi. Na tem mestu govorimo seveda o kolesarskih planih.

Naj bo letošnja sezona POKALA POLANSKIH PUKLOV, pokala kolesarskih vzponov v Poljanski dolini oz. na škofjeloškem, Vaš kolesarski izziv. Pa sploh ni treba, da je glavni izziv biti boljši od drugih, naj bo pedaliranje po poljanskih puklih tekma s samim seboj, morda spremljanje svojega napredka, uživanje na kolesu v prelepi naravi, lahko pa tudi izgovor za podaljšano analizo kolesarskih doživetji ob kozarcu hladnega.

Prejšnji teden so kolesarski zanesenjaki začeli letošnjo sezono puklov, tradicionalno najprej klasični vzpon iz Poljan na Stari vrh, v to nedeljo, 23. 07., pa še obisk desnega brega poljanske Sore, ko iz Todraža preko Lučin napademo Pasjo ravan.
Po nekaj tednih poletnega premora sledijo v drugi polovici avgusta ravno prav napeti ovinki proti Javorču, sredi septembra pa še zaključek z Lubnikom in Blegošem.

Letos je Pokal za spremembo od preteklih let odprt za vse kolesarje, dodana je tudi še ena ženska kategorija.
Še vedno pa velja pravilo, na večih vzponih sodelujete, več možnosti imate za nabiranje točk.

Več o prihajajoči sezoni Pokala polanskih puklov v priloženem razpisu, na spletnih straneh vseh organizatorjev in FB profilu Pokala! 

Vabljeni torej v nedeljo 23.7.2017 na Pasjo ravan!

Več iz te teme:

Komentarji: