Dokumentarec o zeleni Sloveniji je prejel prestižno nagrado emmy

Posnela ga je znana ameriška voditeljica, producentka in pevka Ashley Colburn in osvojila emmyja.
Fotografija: Triglav, Velo polje, Vodnikov dom FOTO: Tina Horvat
Odpri galerijo
Triglav, Velo polje, Vodnikov dom FOTO: Tina Horvat

Projekt je nastal tudi ob podpori Slovenske turistične organizacije. Ashley Colburn je ameriška televizijska voditeljica, producentka, pisateljica in svetovna popotnica, ki je svoj drugi dom našla v hrvaški Istri.

image_alt
Poletna osvežitev: hladna pijača z limeto

V letih svojega ustvarjanja je že prejela dve prestižni nagradi emmy, tokratno, že tretjo, v kategoriji zgodovinskih, kulturnih dokumentarnih filmov, ji je prinesel dokumentarec o Sloveniji. Ashley se je z ekipo v Sloveniji mudila lani v juniju, pri projektu je sodelovala tudi Slovenska turistična organizacija. Na sobotni podelitvi je nosila obleko slovenske oblikovalke Matee Bennedetti, ki slovi po svojih trajnostnih oblekah.

Ashley je ob prejemu že svojega tretjega emmyja povedala: »Zadnja leta so bila kar velik izziv zame kot producentko in voditeljico potovalnih dokumentarcev. Navdušena sem bila nad sprejemom v Sloveniji in možnostjo snemanja svojega dokumentarca na prostem v naravi, ravno med komunikacijo Zelene & varne Slovenije. Slovenija je res edinstvena, polna čudovite narave, vrhunske kulinarike in vina, aktivna doživetja in prijazni ljudje te spremljajo na prav vsakem koraku. Slovenija je pravi biser Evrope.

Nagrado Emmy posvečam Slovencem, hvala, da ste mi dovolili raziskovati vašo dih jemajočo deželo! Za vsakim vogalom je pogled, vreden fotografije, nisem mogla odložiti kamere! Komaj čakam, da se vrnem, saj ima moj mož slovenske korenine, zato mu moram pokazati njegovo domovino! Posebna zahvala gre Slovenski turistični organizaciji za njihovo podporo pri ustvarjanju tega programa, opravljate neverjetno delo pri promociji svoje države! Ta nagrada mi je dala motivacijo, da še naprej potujem in raziskujem naš čudoviti svet.«

image_alt
Kozerija, ki se vrti

Ashley Colburn je v svojem dokumentarcu, ki je del njene mednarodne potovalne serije Wonders, doslej posnete na Hrvaškem, v Sloveniji, Latviji in Švici, predstavila Slovenijo kot zeleno in varno destinacijo za petzvezdična doživetja. Junija 2021 je bila v Sloveniji in obiskala Ljubljano, Bled s sotesko Vintgarja, Bohinj in zaledje, Ptuj in vinsko klet Puklavec, Maribor, Pot med krošnjami, Celje, Postojnsko jamo, Piran, dolino Soče in Kranjsko Goro.

Ashley je televizijska voditeljica, producentka, pisateljica, pevka in svetovna popotnica, ki je potovala po vsem svetu, obiskala šest celin in snemala v več kot 40 državah. Prav tako je poznana po svoji seriji oddaj TAKEOFF with Ashley Colburn, v kateri vedno išče naslednjo avanturo. Ashley je tudi producentka, voditeljica in distributerka svoje mednarodne potovalne serije WONDERS, ki so jo snemali na Hrvaškem, v Sloveniji, Latviji in Švici.

Dokumentarce Wonders si lahko ogledate na distribucijski mreži AWE, dosegljivi so v aplikaciji na Apple TV, ROKU, Amazon Fire. Zaradi mednarodnih avtorskih pravic lahko na youtubu najdete samo napovednik.

Komentarji: