Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Elanova smučka Amphibio zopet nagrajena

ni podpisa
ni podpisa
Eva Mrhar
7. 4. 2015 | 09:04
7. 4. 2015 | 09:04
2:31

Elan se v zadnjem desetletju ponaša z več kot 35 prejetimi mednarodnimi nagradami za oblikovanje, inovativnost in nove tehnološke prijeme. Te dni proslavljajo zaradi novega nagrade - Red Dot Design Award - ki jo je prejela njihova smučka Amphibio 16 v kategoriji izdelkov športne opreme. 

Podjetje je za Amphibio 16 pred tem prejelo že nagrade Plus X Award, Ski Magazine Show Stopper Award in ISPO Gold WinnerAward. Red Dot Design Award je mednarodna nagrada, ki jo podeljuje Design Zentrum Nordrhein Westfalen iz Essna v Nemčiji za najbolje oblikovane izdelke. Elanova smučka je nagrado prejela zaradi kakovostnega dizajna. Poleg smučke Amphibio 16 pa je nagrado Red Dot letos prejela tudi smučka SLX, kar za Elan predstavlja že deseto Red Dot nagrado od leta 2006 dalje.

»Red Dot nam dodatno potrjuje, da je Elan eno izmed najbolj inovativnih podjetij na svetu, ki lahko s svojim razvojnim oddelkom uspešno  tekmuje ne le na belihstrminah, temveč tudi z najboljšimi proizvajalci. Kako izjemne produkte delamo pove dejstvo, da je ta Elanova smučka letos pobrala doslej vse možne nagrade v svoji kategoriji. Inovativne tehnološke rešitve z dovršenim oblikovanjem poganjajo rast in dobičkonostnost. Ker se tega zavedamo nenehno vlagamo v razvoj in oblikovanje. Nagrada je potrditev strokovne javnosti, da smo pri tem uspešni,« je ob novem priznanju povedal član uprave  Elana Leon Korošec.

Amphibio 4D je najnovejša inovacija iz Elanovega razvojnega oddelka. To je nadgradnja pred štirimi leti predstavljene Amphibio tehnologije, ki združuje tehnologiji camber in rocker v isti smučki. Camber zagotavlja večji oprijem robnika, medtem ko rocker hitrejše in bolj neposredne zavoje. Izbočen prednji del omogoča natančnejši vstop v zavoj, medtem ko zadnji konkavni del zagotavlja dinamičen izhod iz zavoja. Uporaba ukrivljenega titanala povečuje torzijsko stabilnost, zmanjšuje vibracije za 30% in znižuje težo smučke. Amphibio 16 je smučka primerna za vse vrste urejenih snežnih površin, saj omogoča tako dolge veleslalomske zavoje kot tudi dinamične slalomske krivulje ter odlično vodljivost v vseh fazah izpeljave zavoja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine