Hej, hej Ljubljančanke...

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

O puncah, ki nastopajo na najboljših svetovnih dirkah, se pri nas še vedno premalo piše. Pravzaprav se bo začelo sedaj, ker kot kaže je prišel čas za odmevne rezultate. Nič več niso samo številke na startu. Zdaj krojijo vrh najtežjih dirk. Ne, niso samo Ljubljančanke, najprej so slovenski ženski kolesarski klub, ki ima v svojih vrstah nekaj najboljših tujk, vendar te tujke nastopajo pod slovensko zastavo!

Zgodovino si preberite tukaj: http://www.kolesarke.si/zgodovina.html

Posebno za naš portal so nam poslale ogromno fotografij, ki so jih posnele same ali so jih dobile od nekaterih fotografov. Zlata vredne fotke na katerih se vidi, kako so preživele skoraj končano sezono, kako so sodelovale na dirkah, katerih vozijo tudi moške ekipe, kako so počasi a zanesljivo postale dirkačice, ki se jih konkurentke ne samo bojijo, temveč tudi spoštujejo. Galerija 1. del je pred vami, veselo klikanje!!

Nekaj izjav in poročil z dirk:

Organizatorji najbolj prestižne dirke za ženske La Course by Le Tour De France, ki je bila predvajana tudi na Eurosportu so po četrtkovi dirki na Col'd Izoard pripravili še zasledovalno vožnjo v Marseillu. Kolesarke, ki so se na vzponu na Col'd Izoard uvrstile v dvajseterico so bile na predzadnji dan Toura deležne spektakla s štartom na francoskem Orange velodromu. Dve predstavnici ekipe BTC City Ljubljana Urša Pintar in Hanna Nilsson, ki sta med elito dosegli izjemno uvrstitev na tako veliki dirki ženskega World Tour koledarja sta nastopili na zasledovalni vožnji v dolžini 22 km. Trasa na kateri se je zbrala ogromna množica navijačev je bila enaka kronometru na katerem so kasneje nastopili moški. Kot prva je štartala Nizozemka Van Vleuten, članica Orice in v cilj prišla z 1 minuto in 52 sekund prednosti ter zmagala še drugo etapo ženske dirke La Course by Le Tour De France. Hanna Nilsson je v zasledovalni vožnji v cilj prišla 11. in Pintar Urša 19.

 

BTC City Ljubljana znova v dvajseterici na World Touru v Londonu

Prudential Ride London Classic, najbogatejša dirka za ženske se je danes odvijala po ulicah Londona. Izjemno vzdušje ob trasi, množica tisočerih navijačev, prenos na televizijskih programih ter nagradni sklad 100 000 evrov je lepo obeležilo dirko ženskega World toura. V bližini Buckinghamske Palače in Big Bena je svetovna elita kolesark dirkala na 5,5 kilometrskem tehnično zahtevnem krogu ob stalnem nalivu dežja, dirka je bila od štarta težka in je zahtevala pravo borbenost kolesark za pozicijo. Prudential Ride London je edina ženska dirka s tako bogatim nagradnim skladom in se lahko primerja z moškim kolesarstvom, jutri je na sporedu dirka za moške.

V ciljem sprintu glavnine se je dobro znašla Mia Radotić in ciljno črto prečkala 13. Bujakova je bila 22., Pintar Urša 38. in Batagelj Polona 41. Slavila je Američanka Rivera Coryn pred Lepisto Lotto in Brennauer Liso. Za ekipo BTC City Ljubljana je še en uspešen nastop na dirki, ki se lahko uvršča v sam vrh kolesarstva.

 

Članice ekipe BTC City Ljubljana nadaljujejo z odličnimi uvrstitvami v ženskem World Touru. Danes je Eugenia Bujak na dirki Grand Prix de Plouay zasedla četrto mesto, Polona Batagelj deseto in Urša Pintar dvajseto mesto.

V francoskem Plouayu se ta vikend odvija pravi kolesarski vikend za vse kolesarske kategorije, po včerajšnjem maratonu se je danes odvijala ženska dirka ob množici kolesarskih navijačev, ki tudi že pričakujejo jutrišnjo moško dirko, ki bo potekala na enaki trasi kot ženska različica. 120 kilometrska trasa z 2000 m višinske razlike je bila ena izmed bolj zahtevnih, selekcija se je iz kroga v krog večala, predstavnice ljubljanske ekipe pa so ves čas dirke ostajale v ospredju. Po zadnjem vzponu se je izoblikovala skupina 25 kolesark, ki je prišla do ciljnega sprinta v katerem je Bujak Eugenia za las zgrešila stopničke in ciljno črto prečkala 4., Polona Batagelj 10., Urša Pintar 20., in Nilsson Hanna 21. Slavila je članica Boels Dolmansa, Deignan Elizabeth pred francozinjo Ferrand-Prevot in Roy Sarah. Po lanski zmagi Bujakove je ekipa BTC City Ljubljana tudi letos izjemno zaključila elitno dirko z novimi World Tour točkami in štirimi predstavnicami v prvi skupini.

 

Ekipa BTC City Ljubljana odhaja na deset dnevni Giro Rosa

V četrtek 29. junija se s predstavitvijo začenja najbolj prepoznavna in tudi najpomembnejša ženska World Tour dirka, Giro Rosa. Dirka se bo odvijala že 28. zapovrstjo in ima deset etap, začne se z 11,5 km dolgim ekipnim kronometrom v Italijanskem mestu Grado. Prve štiri etape bodo najbližje Sloveniji, potem pa se kolesarska karavana seli vse bolj proti jugu Italije. Druga, tretja in četrta etapa so bolj kot ne ravninske, v peti etapi se bodo dekleta pomerila v individualni vožnji na čas, to naj bi bila tudi najtežja etapa saj morajo na 12,7 km dolgi progi premagati dva zahtevna vzpona. V šesti etapi se obeta hiter zaključek, prav tako v sedmi, medtem, ko je osma etapa kraljevska etapa. Predzadnja etapa je prav tako ravninska, zadnja etapa pa je krožna, ki se začne in konča v Italijanskem mestu Torre del Greco, ki leži pri Neaplju. Zadnji krog so popestrili z vzponom na Mount Vesuvius, to je 5,6 km dolg vzpon s 6,4% naklona.  Dirke se bo  udeležilo 24 ekip iz vsega sveta, med njimi tudi že četrto leto zapored ekipa BTC City Ljubljana.  Za ekipo BTC City Ljubljana bodo nastopile Polona Batagelj, Urša Pintar, Eugenia Bujak, Hanna Nilsson, Anna Stricker, Jelena Erić in Corinna Lechner (skupinska fotografija v priponki).

 

Nadaljevanje sledi...

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: