Jure najboljši v Evropi!

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Zavedamo se, da je danes vsa športna javnost usmerjena v košarko, a vendarle so na evropski sceni danes blesteli tudi drugi športniki. Jure Žabjek (Unior Tools Team) je bil na zadnji letošnji seriji evropskega pokala iXS drugi, skupno pa je samo še potrdil zmago v seštevku pokala! Zares je bila zaključna prireditev v Leogangu povsem v znamenju Slovenije - v seštevku pokala sta zmagala tudi Monika Hrastnik (klub Črn trn, med članicami) in Rudi Pintar (Sinter Brakes Team, med moškimi do 19 let).

Izjava Jureta Žabjeka po končani dirki in osvojenem naslovu: “Že pred zadnjo dirko sem vedel, da sem zmagovalec serije evropskega pokala in sem se na dirko v Leogang odpravil zelo sproščeno. Želel sem samo soliden rezultat, kar mi je tudi uspelo.
V primerjavi z Avstralijo, kjer je potekalo svetovno prvenstvo, je bila velika in zato sem bil celoten vikend premražen. Ni pa bilo samo mraz, tudi deževalo je stalno. V kvalifikacijski vožnji in prav tako v finalu je bila proga počasna, saj je bilo blato zelo lepljivo. V finalu sem sestavil dobro vožnjo, ki je na koncu zadostovala za drugo mesto.
Pred samo sezono si nebi nikoli mislil, da mi bo uspela taka sezona. Po prvem odličnem rezultatu na svetovnem pokalu v Fort Williamu si nisem mislil, da lahko pridem še višje, a mi je to že uspelo že naslednji vikend na dirki v Leogangu, kjer sem končal na dvanajstem mestu. S tem sem pridobil samozavest in zavedanje, da se lahko kosam z najboljšimi v svetovnem pokalu in se lahko stalno uvrščam med prvih dvajset. Ob vsem tem sem dosegal še lepe rezultate v evropskem pokalu in danes v Leogangu tudi uradno prevzel pokal za skupno zmago. Za vse rezultate se moram zahvaliti ekipi, ki me je kot mladinca vzela na moje prve svetovne pokale in tako smo skupaj dosegli vse odlične rezultate.”


Vsi vrstni redi:
http://www.ixsdownhillcup.com/en/Results/Overall-Ranking/iXS-Downhill-Cup-2017/iXS-European-Downhill-Cup/Elite-Men

Grega Stopar

foto: Klemen Humar

Več iz te teme:

Komentarji: