Kako shraniti poletno športno opremo?

Fotografija: Test tekaške obutve za Polet, prilogo Dela, v Radovljici, 1. marca 2015.
Odpri galerijo
Test tekaške obutve za Polet, prilogo Dela, v Radovljici, 1. marca 2015.

Zima je, kar pomeni, da smo v prejšnjih tednih iz naših kleti, podstrešij ali pa najbolj skritih delčkov omar, potegnili zimska oblačila in opremo. Ekipa revije Outside je odlične rekreativce in vrhunske atlete povprašala, kako in zakaj si shranjujejo športno opremo za tople dni ter prišla do spodnjih ugotovitev.

Shranite vso opremo na isto mesto

Brez premisleka najbolj pomemben del prezimovanja vaše športne opreme, predvsem za tiste, ki jo imate veliko. Da ne boste na naslednjem taborjenju ugotovili, da ste doma pozabili par nujno potrebnih stvari, potem razmišljali kje bi lahko bile in čez eno leto ponesreči na njih naleteli na podstrešju. Klet, podstrešje, soba za shrambo in omare so odlični prostori za shranjevanje opreme, a izberite le enega.

Spakirajte spakirano

Svojo športno, taborniško, potovalno ali drugo opremo vrzite v veliko vrečo, nahrbtnik ali kovček, ter ga obesite ali postavite v kot. Tako boste pridobili nekaj prostora in zlahka dostopali do športne opreme, če bo, bognedaj, meseca januarja kar naenkrat začelo pripekati. V svoji kleti ali garaži si lahko postavite prav posebne police za shranjevanje opreme, revija Outside priporoča police podjetij Edsal in Gorilla Rack.

Opremo odpakirajte disciplinirano

Naj oprema ob prvem sončnem odhodu v naravo ne frči po zraku in konča v kotu. V večini primerov smo tako navdušeni, da lahko končno zopet zaživimo in se poslužimo vseh aktivnosti, ki jih narava omogoča, a vseeno moramo ostati disciplinirani in s tako natančnostjo in pedantnostjo, kot smo stvari shranili, jih zdaj odpakirati in postaviti na svoje mesto. Organizirajte se in ugotovite ali vam kaj manjka, če ste pred zimo kaj vrgli stran in pojdite po nakupih. Še bolj natančno od tekačev, plavalcev in pohodnikov morajo svojo opremo preveriti kolesarji in taborniki. Naj se vam zaradi malomarnosti ne strga veriga ali zmanjka tablet za prečiščevanje vode.

Prezračite opremo

Preden jo pospravite dajte opremi nekaj časa, da se naužije kisika, preden jo pospravite. Če imate dovolj prostora lahko vsak kos posebej obesite in ga ne pospravljate, da diha čez zimo. Opremi ponudimo nekaj časa na zraku tudi takrat, ko jo odpakiramo iz zimskega spanca.

Več iz te teme:

Komentarji: