Kolesarska oprema, ki smo jo letos hvalili

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Najprej, katero opremo za cestne kolesarje smo letos najbolj hvalili.


1. Sram Red eTap
Kolesarski svet že pozna električne prestave in boste na mah rekli, da to ni nič novega. Ampak eTap nima nobene žičke! To nas je fasciniralo. Naša specialka je še dodatno pridobila na enostavnosti. Drži pa, da smo doma dobili še en »filovc« več. Povprečen cestak, mora dvakrat na sezono polniti baterije, kar pa ni preveč. Delovanje je brezhibno, škoda je, da na okvirju kolesa še vedno ostaneta luknjici, ki ju potrebujejo vsi ostali…razen Srama eTapa. Vsekakor lahko napišemo, da gre za revolucionarni izdelek v kolesarski industriji.

ni podpisa
ni podpisa


2. Kolesarska čelada Bolle One
Čelada, kakršne še nismo videli. Ima celo garažo za očala, tudi opozorilno lučko, pokrovko za aerodinamiko ali proti vetru, ima tudi podčelado, ki jo nujno potrebujemo za hladnejše runde. Kljub vsem dodatkom je izredno lahka in zelo prilagodljiva vsaki glavi. Tudi tistim z največjim obsegom.

ni podpisa
ni podpisa

3. Sedež Brooks C13
Sedež, ki je zasenčil vse ostale. Brooks letos praznuje 170 letnico izdelovanja kolesarskih sedal. Na trg, pardon na kolesa so poslali sedež, ki ga mora imeti vsak specialkar, ki da kaj nase in na tradicijo. Na izbiro so še širše izvedenke, odvisno, kako široka je vaša medenica.

Immagini 757
Immagini 757

4. Očala Rapha
Rapha je ustanovljena, zato, da specialkarja dvigne iz povprečja. Poleg oblačil, so se lotili še sončnih očal. Preizkusili smo jih in ugotovili, da jih ne moremo več sneti. Prilagodljiva, lahka z najboljšima lečama. Vse kar kolesar potrebuje, da odlično vidi in da ga hkrati ne motijo pri vožnji. Ne drsijo z nosa, ne tiščijo za ušesi, pa še kul so videti…

ni podpisa
ni podpisa

5. Najbolj aerodinamičen okvir na svetu
Scott Foil je razglašen za najbolj aerodinamičen okvir na svetu, kar pomeni, da je tudi najhitrejši. To so potrdile vse najboljše kolesarske revije. Vemo, da so specialkarji v zadnjih nekaj sezonah najbolj obremenjeni z aerodinamiko. Vse gre v smer ploščatosti in minimalizma. Foil je trenutno vodilni, že naslednjo sezono bo dobil resne sledilce, kar pomeni, da gre boj za vsako sekundo naprej.

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: