Končno: Tek štirih srčnih mož

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Športno društvo Avgust Gašperin Stara Fužina organizira v soboto, 19. 8. 2017, že 20. tek okoli Bohinjskega jezera: TEK ŠTIRIH SRČNIH MOŽ OKOLI BOHINJSKEGA JEZERA. Tekmovanje je tradicionalno in je med tekači zelo priljubljeno. Mnogi tekači pravijo, da je to najlepši tek v Sloveniji.

Tek nosi ime po štirih srčnih možeh, ki so bili prvopristopniki na Triglav. Vsi, ki pri organizaciji prireditve sodelujejo, delajo to popolnoma prostovoljno in brezplačno.


Letošnje leto načrtujejo kar nekaj novosti in zato pričakujejo povečano število tekačev in njihovih spremljevalcev. Letos bo tek kasneje kot v preteklih letih, ker je v začetku avgusta veliko  tekačev še na dopustih in se teka niso mogli udeležiti. Tek bo 19. avgusta, ko se večina že vrne z dopustov. Druga novost je prireditven prostor. Štart so iz prireditvenega prostora Pod skalco že lansko leto prestavili na most pri cerkvici sv. Janeza, ki je ena najpogosteje fotografiranih slovenskih vedut, letos pa bodo prestavili še cilj in prostor zaključne prireditve. Podelitev pokalov in osrednja prireditev se bo letos dogajala pri spomeniku štirim srčnim možem pri mostu na Ribčevem Lazu, kjer bodo pripravili atraktiven prostor, zanimiv tudi za gledalce in turiste, ki jih je v tem času v Bohinju veliko.

Ciljni prostor bo opremljen s predstavitvenimi in prodajnimi stojnicami, kjer bo največji poudarek na športu, zdravju, prehrani. Obenem bo na prireditvenem prostoru letos potekalo več dejavnosti, ki bodo namenjene predvsem mladim. Poleg vsakoletnega varstva otrok in netekmovalnega otroškega teka, ki se ga vsako leto udeleži okoli 150 otrok, bodo letos pripravili še plesno delavnico, izdelavo grafitov, izdelavo nakita … Športnemu delu prireditve so letos dodali še bogat kulturni program. Tako je letošnji tek ena izmed prireditev, ki bodo v avgustu dodatno oglaševane in obiskane tudi v okviru praznovanja občinskega praznika, ki je posvečen prvopristopnikom na Triglav.

KRAJ PRIREDITVE
Bohinj – Ribčev Laz – v neposredni bližini hotela Jezero
ČAS PRIREDITVE
Sobota, 19. 8. 2017 od 8. ure dalje.
Štart teka je ob 10.00.
ORGANIZATOR
Športno društvo Avgust Gašperin Stara Fužina


PRIJAVE
Prijave na tek so možne na spletni strani https://www.tek4src.si/prijava-na-tek-stirih-srcnih-moz-okoli-bohinjskega-jezera/. Prijava na tek je potrjena, ko je štartnina poravnana – takrat boste tudi označeni na listi prijavljenih na spletu. Na tek se lahko prijavite tudi na prireditvenem prostoru 2 uri pred začetkom teka.

KATEGORIJE
Kategorije
1. Tek posameznikov bo tudi letos razdeljen na žensko in moško kategorijo, in sicer po starosti:
     Moški:      Ženske:
• do vključno 19 let (1998 in mlajši)
• 20 – 29 let (1988 – 1997)
• 30 – 39 let (1978 – 1987)
• 40 – 49 let (1968 – 1977)
• 50 – 59 let (1958 – 1967)
• 60 – 69 let (1948 – 1957)
• 70 let in več (1947 in starejši) • do vključno 19 let (1998 in mlajše)
• 20 – 29 let (1988 – 1997)
• 30 – 39 let (1978 – 1987)
• 40 – 49 let (1968 – 1977)
• 50 – 59 let (1958 – 1967)
• 60 let in več (1957 in starejše)

• Pokal štirih srčnih mož je izziv za skupine (4 člani), ki ga vsako leto prirejamo v spomin štirim vrlim prvopristopnikom na Triglav. V končno uvrstitev se upošteva čas vseh štirih tekmovalcev. Prijavite se prek obrazca tule: https://www.tek4src.si/prijava-na-tek-stirih-srcnih-moz-okoli-bohinjskega-jezera/.

• Otroci se bodo lahko brezplačno udeležili netekmovalnega teka, vsak pa bo na cilju prejel majhno darilce. Pričetek otroškega teka je ob 12:00


Tek brez štartne številke NI DOVOLJEN!


ŠTARTNINA
Cena štartnine je do 18.8.2017 enaka 27 €, na dan teka pa 30 €.
Prijavljenim skupinam, ki štejejo več kot 10 članov, priznamo 10 % popust. Cena in popusti se sproti izračunavajo v prijavnem obrazcu.
Za otroški tek ni štartnine.


Vračilo štartnine je možno s predložitvijo zdravniškega potrdila najkasneje do 20. 8. 2017. Ob tem zaračunamo 5€ administrativnih stroškov. Prenos štartnine na drugega tekača je možen do 5. 8. 2017, brezplačno (preko spletne strani www.tek4src.si ali s poslanim e-mailom na naslov tek4src@gmail.com, ki naj vključuje ime, letnik rojstva, spol in e-mail osebe, ki ne bo štartala in nadomestne osebe).
Tujci lahko plačajo štartnino na prireditvenem prostoru.


NAKUP ARTIKLOV OB PRIJAVI
Letos smo se odločili, da vam ob prijavi ponudimo tudi nakup artiklov:
– kvalitetnih tekaških majic z napisom Tek okoli bohinjskega jezera
– dodatnih kuponov za prehrano za vaše spremljevalce
V primeru nakupa dodatnih artiklov, ob prijavi izberite željeno število artiklov in druge ustrezne lastnosti (velikost, …). Znesek nakupa se bo samodejno prištel k skupnem znesku štartnin v košarici. Naročene izdelke boste prijeli ob prevzemu štartnih številk.


PLAČILO ŠTARTNINE
Znesek štartnine in dodatnih artiklov je možno poravnati s plačilnim nalogom UPN/SEPA. Podatki za nakazilo:
TRR: SI56 1917 0500 3344 409
Koda namena: OTHR
Podatke o sklicu/referenci prejmete po elektronski pošti po oddani prijavi.
Naziv: ŠD Avgust Gašperin
Ulica in hišna št.: Stara Fužina 53
Pošta in kraj: 4265 Bohinjsko jezero
V primeru težav s plačilom, nas kontaktirajte.


RAZGLASITEV REZULTATOV
Razglasitev rezultatov bo ob 13. uri pod spomenikom Štirih srčnih mož. V roku enega dne pa bodo rezultati objavljeni tudi na naši spletni strani, pod zavihkom Rezultati.


PARKIRANJE
Brezplačno bo možno parkirati na parkirišču, nasproti hotela Kristal. Od tam bo tudi organiziran brezplačni prevoz tekačev in njihovih navijačev do mesta prireditve.


ZDRAVSTVENA OSKRBA
Na prireditvi bomo poskrbeli za primerno zdravstveno oskrbo.


ODDAJA GARDEROBE IN SANITARIJE
Za vas bomo pripravili garderobo, ki jo boste lahko oddali prostovoljcem. Garderoba bo na prireditvenem prostoru v bližini mesta prevzema šatartnih številk.
V okolici sta dve javni stranišči, eden ob poti do prireditvenega prostora Pod Skalco, drugi pa v bližini spomenika Štirih srčnih mož.


OTROŠKO VARSTVO IN ANIMACIJA
Za otroke bo poskrbljeno z ustvarjalnimi delavnicami in igrami. Izkušene animatorke bodo poskrbele za varnost in dobro počutje otrok. Otroško varstvo ob prizorišču bo možno od 9:30 do 11:30.
Za več informacij o posameznih kategorijah sledite povezavi: www.tek4src.si
INFORMACIJE
Email: tek4src@gmail.com
Telefon: 041 723 519 (Vito)

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: