Konec svetovnega pokala za smučarje invalide

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V Kranjski Gori se je danes zaključil svetovni pokal za smučarje invalide. Na Gorenjskem se je karavana ustavila drugič (prvič že lani), svetovna elita pa je sicer tretjič v Sloveniji. Premierno je najboljše smučarke in smučarje že leta 2013 gostila Rogla.

 

Letos je nastopilo 126 smučark in smučarjev iz 21 držav. Glavni organizator tekem je bil Hit Alpinea, Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite pa je partner projekta.

V treh kategorijah

Svetovna elita se je predstavila v treh kategorijah – slepi in slabovidni, stoječi (športniki s cerebralno paralizo in s poškodbami okončin) in sedeči (športniki paraplegiki).

" Kranjska Gora je gostila športnike invalide, ki so se pomerili v slalomu in veleslalomu. S tem dogodkom se je tudi Slovenija zapisala na zemljevid tekmovanj pod okriljem IPC. Za Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite kot partnerja v projektu prihajajočih smučarski tekmovanj za športnike invalide je pomembno, da lahko z organizacijo tekmovanj tudi v zimskih športih pridobimo več mladih smučarjev invalidov v sistem organizirane vadbe. V tem trenutku imamo zelo perspektivnega mladega smučarja v monoskiju Jerneja Slivnika. Mladi smučar, ki počasi vstopa v mednarodni tekmovalni sistem smučanja in dosega že zavidljive rezultate. Zahvala organizatorjem, ki so s svojim dobrim delom in zaupanjem pripeljali IPC tekme tudi v Slovenijo,“ je pred tekmo povedal Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK.

Zgodovinski mejnik

Kranjska Gora je spisala zgodovino, saj so bile to prve tekme, ki so jih  lahko ljudje po svetu spremljali v neposrednem internetnem prenosu!

Ogled tekem iz Kranjske Gore je mogoč na  ParalympicSport TV (http://paralympicsport.tv).

 

Vir: Sloski.si

Več iz te teme:

Komentarji: