Maraton z najlepšim razgledom?

Objavljeno
27. junij 2019 09.06
Posodobljeno
27. junij 2019 09.06
Nika Vrhovnik
Nika Vrhovnik
 V nedeljo, 7. julija, se bodo okoli Kamniško-Savinjskih Alp znova podali kolesarji, ki bodo traso Maratona Alpe kot vsako leto začeli in zaključili v Kamniku. So se pa organizatorji (Kolesarsko društvo Alpe) letos odločili, da start in cilj maratona selijo nazaj v staro mestno jedro, kjer se je odvilo prvih 10 maratonov. Glavni trg bo tako prizorišče najbolj zahtevnega in najbolj slikovitega kolesarskega maratona pri nas.

»Kul petek« z dvigom številk in pogovorom z Robijem Kranjcem

Prvi petkov kulinarični dogodek, ki so ga Kamničani in okoličani že sprejeli kot stalnico v poletnih mesecih, bo 5. julija obarvan kolesarsko. Poleg ponudbe, ki bo pisana na kožo tudi kolesarjem, bodo obiskovalci v Parku Evropa lahko prisluhnili zanimivemu pogovoru z enim od naših najuspešnejših smučarskih skakalcev Robijem Kranjcem. Potem ko je smuči postavil v kot, Robi Kranjec vse več časa preživi na kolesu. Organizatorji bodo nekdanjega skakalnega šampiona lahko pozdravili tudi na startu nedeljskega maratona.Z e-kolesi do Jezerskega vrha

Tudi letos bodo maraton lahko prevozili tudi kolesarji z električnimi kolesi v enotni kategoriji. Zaradi dolžine maratona bo trasa za kolesarje prilagojena, ciljno črto pa bodo tako prečkali na Jezerskem vrhu, prvem od treh prelazov na poti. Kolesarji z električnimi kolesi se na Maraton Alpe lahko prijavijo še do 28. junija na spletni strani www.maraton-alpe.si.

Maraton z najlepšim razgledom

Trasa Maratona Alpe je ena izmed najlepših v Sloveniji. Če imajo ostali maratoni razglede na morje in mestna središča, ta nudi razgled proti najvišjim vrhovom Kamniško-Savinjskih Alp. Maraton Alpe za kolesarja predstavlja pravi izziv, saj ga čaka 130 kilometrov dolga trasa, na kateri mora premagati kar tri prelaze – Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec. To pa v skupnem pomeni kar 2000 m premagane višinske razlike. 

Nika Vrhovnik