Molniški tek: Tek v zeleni oazi na vzhodu Ljubljane

Tradicionalni Molniški tek – memorial Milana Briclja se bliža. Letos bo v nedeljo 15. 5. 2022, s štartom ob 10:30 za otroke in ob 11:00 za odrasle.
Fotografija: Tokratni Molniški tek bo označilo tekanje v dolini pod Urhom, po travnikih, gozdnih poteh in makadamski poti ter nekaj malega po asfaltu. FOTO: ŠD Zadvor 
Odpri galerijo
Tokratni Molniški tek bo označilo tekanje v dolini pod Urhom, po travnikih, gozdnih poteh in makadamski poti ter nekaj malega po asfaltu. FOTO: ŠD Zadvor 

Letošnji tek nadaljuje v začrtani smeri. Osrednje prizorišče je v dolini, v samem središču kraja, pred  Zadružnim domom Zadvor, kjer bo letos tako štart kot cilj.

Kot je že v navadi, pripravljajo otroške teke (za otroke je prijavnina na tek brezplačna) ter teke na 5, 10 in 20 km. Proga je ravninska, s čimer želijo tek približati tudi tistim, ki se jim zdi sopihanje v klanec naporno.

Tokratni Molniški tek bo označilo tekanje v dolini pod Urhom, po travnikih, gozdnih poteh in makadamski poti ter nekaj malega po asfaltu. Radi poudarijo, da gre za tek v zeleni oazi na vzhodu Ljubljane.

V letu prijazne rekreacije želijo privabiti večino: tek je namenjen tekačem vseh nivojev pripravljenosti, 5 kilometrov, oziroma 1 krog v pogovornem tempu zna biti prav prijetnih. 

Ker so društvo, ki želi v lokalni skupnosti spodbujati rekreacijo vseh, bodo veseli vaše udeležbe na osrednji, sicer tradicionalni, prireditvi. Tudi tokrat ŠD Zadvor omogoča več načinov prijave: preko spleta in na dan prireditve na lokaciji. Ker se obeta lepo vreme, zna biti v Konjščici idealno za uživanje v teku na tradicionalni prireditvi, kjer se je preganjala že marsikatera generacija. 

Komentarji: