Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Papeška želja: Maradona in Totti proti Ronaldinhu

ni podpisa
ni podpisa
L. Š., po STA
13. 10. 2016 | 09:10
13. 10. 2016 | 09:10
1:44

ni podpisa
ni podpisa

Papež Frančišek je velik ljubitelj nogometa in je skupaj zbral nekaj največjih zvezd tega športa - vse za dober namen. Tako je argentinska legenda Diego Maradona včeraj zvečer na olimpijskem stadionu v Rimu na prijateljski tekmi za mir brcal žogo ob boku kapetana Rome Francesca Tottija, igrala sta proti Ronaldinhu in druščini.

"Tu smo, da igramo za mir, mir povsod na svetu," je dejal Maradona pred začetkom prijateljske tekme.

Opoldne je vse udeležence tekme, med katerimi so bili še Hernan Crespo, Juan Sebastian Veron, Cafu, Rui Costa, Frederic Kanoute in Vincent Candela, papež sprejel v Vatikanu.

Prvi gol na tekmi je zabil prav 56-letni Maradona po lepi podaji Antonia Di Nataleja. Nekdanja desetica Napolija in argentinske nogometne reprezentance se je po izjavi, da igra za mir na svetu, ob polčasu v slačilnici grdo skregal z rojakom Veronom, s katerim sta v slabih odnosih. Maradona ni želel odigrati celotne tekme, njegova ekipa je izgubila s 3:4.

"Hvala papežu Frančišku, hvala vsem, ki so prišli na tekmo ter hvala Italiji. Še naprej bomo igrali za mir," je dejal Maradona ob koncu tekme.

Tekmo z imenom Združeni za mir je na prvem programu prenašala tudi italijanska državna televizija Rai. Zbrani prihodki so namenjeni izobraževanju in integraciji otrok, ki bežijo pred vojno, letos pa tudi v pomoč žrtvam avgustovskega potresa v središču Italije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine