Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Po Riu čas za olimpijsko televizijo

ni podpisa
ni podpisa
L. Š., po STA
28. 7. 2016 | 09:07
28. 7. 2016 | 10:07
1:51

Na svetovnem spletu bo 21. avgusta po koncu olimpijskih iger v Riu de Janeiru začel svoj program oddajati olimpijski televizijski kanal. Ta bo dostopen po vsem svetu preko mobilne aplikacije za naprave z operacijskim sistemom android in iOS ter na spletnem naslovu olympicchannel.com.

Omenjeno televizijo je že decembra 2014 potrdil tudi kongres Mednarodnega olimpijskega komiteja. Ljubiteljem športa bo na kanalu na voljo ogled številnih zgodb, povezanih z olimpijskim gibanjem in druge športne vsebine. Omenjeni program ima za obdobje med 2015 in 2021 na voljo 446 milijonov evrov proračuna.

Poziv k premirju

Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon je pred začetkom olimpijskih iger v Riu pozval k olimpijskemu premirju. V poslanici je izrazil željo, da bi vsaj med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami v Braziliji orožje po vsem svetu potihnilo.

"Olimpijske in paraolimpijske igre so priložnost, da pokažemo našo humanost. Čestitam športnikom in vsem, ki bodo sodelovali v Riu v tednih, ki prihajajo. Izkoristimo to priložnost, da v sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem poskrbimo za sožitje po svetu. Zato pozivamo vse sprte strani po svetu, da odložijo orožje. V tem duhu pozivamo k olimpijskemu premirju med igrami, lahko pa naredimo še več. Ideali enakosti in spoštovanja morajo biti želja vseh nas. Mir se začne z nami. Hvala," je v videoposlanici na Twitterju dejal generalni sekretar ZN.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine