Poletov recept: Jagenjčkova obara

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V današnjem receptu nam bo zaplaval jagenjček v okusni, zelenjave polni obari. Okusna in zdrava jed na žlico, ki se pravzaprav skuha kar sama. Če je pripravimo en dan preden jo tudi uživamo, pa bo še boljša. V obari pa od vseh vrst zelenjave kar poka od vitaminov, mineralov in drugih zdravju prijaznih snovi. Pri zelenjavi, ki jo izbiramo za našo obaro ni potrebe, da se omejujemo. Poleg osnove si izberemo tisto, ki nam je pri srcu.


O jagnjetini smo že govorili, naj pa ponovimo, da gre za eno bolj zdravih vrst beljakovin, ki so prav tako bogate z vitamini in minerali. (cink, B3, B12). Krepi imunski sistem, izboljšuje krvno sliko, ugodno vpliva na živčni sistem…

ni podpisa
ni podpisa


Obara je čudovita jed, ki bo s svojo toploto prav prišla v hladnejših dneh, po napornem dolgem treningu in velikih količinah preznojenega delovanja pa nam bo še kako dobrodošla tudi v toplejših mesecih.


Potrebujemo:
Približno 1kg jagnjetine-manj kvalitetni kosi (rebra…)
olje
1 do 2 čebuli
3 stroke česna
1 debel por
2 žlici pirine moke
3-4 sesekljane korenje
150 g graha
2 kolerabi
1 rdeča paprika
Pol gomoljne zelene
3 na kocke zrezane krompire
Šop peteršilja
1,5 dl rdečega vina
1 velik olupljen paradižnik
Timijan, rožmarin, majaron
Paprika v prahu
Sol, poper

 

Priprava:
Na vročem olju prepražimo por, sesekljano čebulo in kose jagnjetine. Vse skupaj pražimo približno 15 minut. Dodamo sesekljano papriko, korenje, zeleno, pomokamo in pražimo še nekaj časa. Zalijemo z vinom in vodo, nato pa dodajamo ostalo zelenjavo in začimbe po okusu. Na slabem ognju kuhamo še približno uro in pol, dokler meso ni mehko in voljno. Še toplo postrežemo.

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: