Poletov recept: Omleta v skodelici

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

O jajcih smo na naših straneh zapisali že ogromno vrstic, a vseeno ostaja bistvo enako: beljakovine, beljakovine, beljakovine. Pa še okusni so. Vsebujejo tudi vitamine in minerale, vključno z vitamini A, D, E, in B12. 

Recept za omleto v skodelici je fantastičen predvsem zato, ker z zajtrkom dejansko opravimo v treh minutah. Ena izmed številnih dobrih strani zajtrka v skodelici je, da ne potrebujemo kruha, jajca so povsem dovolj. O tem kako dobre so beljakovine v primerjavi z ogljikovimi hidrati za zajtrk najbrž veste že dovolj. Nedavna študija je dokazala, da je uspešnost pri hujšanju močno pogojena z zajtrkom in beljakovine za začetek dneva, ki je podkrepljen tudi z vadbo, so po osmih tednih za 64% izboljšale rezultate v primerjavi s tistimi, ki so za zajtrk jedli ogljikove hidrate. Edini pogoj recepta je, da vaše gospodinjstvo premore mikrovalovno pečico.

Zamenjajte žemljico za omleto. Telo vam bo hvaležno.

Omleta v skodelici

2 do 3 jajca
1 žlica narezane šunke ali slanine
1 žlica paradižnikove salse
1 žlica naribanega lahkega sira
Oljčno olje
Sol in poper

Priprava:

Skodelico oblečemo v tanko prevleko oljčnega olja. V skodelico dodajte jajca in žvrkljajte. Dodajte šunko, salso, sir, sol in poper. Zopet dobro premešajte oziroma žvrkljajte.

Skodelico za eno minuto postavite v mikrovalovno pečico na maksimum. Skodelico vzemite in pečice, premešajte in ločite večje kose jajc, postavite nazaj v mikrovalovko za 45 sekund. Sir, sol in poper za konec našega jutranjega sprinta v kuhinji.

L.Š.

Več iz te teme:

Komentarji: