Poletov recept: Špargljeva juha

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Sezona špargljev je na višku. Težko rečem, da rastejo na vsakem vogalu, kupimo pa jih prav res lahko skoraj na vsakem. Če smo pristaš tako imenovanega sezonskega načina prehranjevanja, bomo s šparglji naredili sebi veliko uslugo za naše zdravje. O njihovih zdravilnih učinkih smo že govorili, naj pa ponovimo, da so izredno bogati z vitamini, antioksidanti  in očiščevalni za naše spomladansko utrujeno telo.

Tokrat nam bo prijetno utrujeno športno dušo grela juha iz špargljev. Zelo enostavna za pripravo, po okusu pa tako zelo prijetna, bo odlično nadomestila izgubljene minerale po naši športni aktivnosti.

 

ni podpisa
ni podpisa


Potrebujemo (3-4 osebe):
Olivno olje
1 paket zelenih špargljev
2 šalotki
1 manjši sesekljan por
2 sesekljana krompirja
2 žlici pirine moke
Jušna kocka
Sol, poper
2 žlici kisle smetane


Priprava:
Na vročem olju prepražimo,  sesekljano čebulo, por in očiščene nasekljane šparglje. Vse skupaj pražimo nekaj časa. Dodamo moko in še nekaj časa pražimo. Zalijemo z vodo in vanjo damo še krompir, jušno kocko, solimo in popramo. Nazadnje dodamo še peteršilj in kislo smetano. Vse skupaj naj se kuha približno pol ure. Ko so vse sestavine zmehčane juho zlijemo v mešalnik in jo spasiramo, da postane kremna.

 

Več iz te teme:

Komentarji: