Poletov recept: Zeliščni namaz

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Za zelo okusen, polnovreden, hitro pripravljen zajtrk ali malico vam danes predlagam domač enostavni zeliščni namaz. Glavno besedo v zdravilnih učinkih namaza bodo imeli drobnjak, peteršilj in česen. Če ste lastnik vrta, se peteršilj in drobnjak prav gotovo že nahajata na vaši gredici.
Drobnjak je bogat z vitamini A , C in B12 je sorodnik čebule in česna. Peteršilj prav tako prispeva veliko količino vitaminov A in C, folne kisline, antioksidantov, slovi pa tudi po svojih očiščevalnih in odvajalnih učinkih. Slavni in vsemogočni česen bogat z vitamini B in C, kalijem, kalcijem, fosforjem in selenom,deluje protivnetno, znižuje krvni tlak, preprečuje nastajanje holesterola v jetrih, naravni antiseptik…


Našemu namazu gre v prid, da v njem zelišča nastopajo v surovi obliki. Poznano je, da jim s termično obdelavo odvzamemo zdravilne učinkovine. Torej bomo zaužili pravi vitaminsko mineralni zdravilni zaklad.


Za večjo skodelico namaza boste potrebovali:
200 g kremnega  sira
Velik šop drobnjaka
Šop peteršilja
Šopek mlete rdeče paprike
3 stroki česna
Žlička majoneze
2 žlici kisle smetane
Sol, poper

Priprava:
Operemo drobnjak in peteršilj ter ju drobno sesekljamo. Olupimo stroke česna in ga prav tako sesekljamo. Kremni sir , majonezo in kislo smetano premešamo v gladko zmes in ji primešamo zelišča, česen in ostale začimbe. Dobro premešamo.
Namaz si privoščite na primer na koščku ali dveh dobrega domačega polnozrnatega kruha. Imeli boste hranljiv, nad vse okusen, zdrav in hitro pripravljen domač zajtrk. Dober tek.

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: