SipaBoards dobitnik nagrade Red Dot

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

SipaBoards, prvi samonapihljivi električni SUP, je prejel prestižno nagrado Red Dot Award 2015. Zmagal je v kategoriji najboljših oblikovalskih konceptov - Best of the best. Mlada slovenska ekipa je nagrado prejela po tem, ko so s prednaročili na Kickstarterju in spletni trgovini zbrali več kot 600.000 ameriških dolarjev zagonskega kapitala.

Poleg prodajnega uspeha vodjo ekipe Sebastjana Sitarja veseli tudi pozornost, ki so je bili deležni na septembrskem specializiranem veslaškem sejmu Paddle Expo, v Nürenbergu:

“Obiskovalci in uveljavljeni proizvajalci supov so v SipaBoards prepoznali uporaben koncept in mu napovedali prodajni uspeh. Začrtali smo prihodnost napihljivih supov.”

Kot soavtorja sta se pod zasnovo SipaBoards podpisala še inženir Žiga Božič in Jaro Jelovac. Jelovac je že uveljavljen in večkrat nagrajeni industrijski oblikovalec športne opreme za znamki Elan in Fischer, Božič pa strokovnjak za elektroniko. Ekipa iz Kamnika bo prva naročila kupcem dostavila prav v teh dneh, hkrati pa že načrtuje razvoj novih modelov za prihodnje leto. 

Nagrada Red Dot Award - Design concept je najvišje priznanje za inovativno industrijsko oblikovanje. Letos se je zanjo potegovalo rekordno število več kot 5000 izdelkov. Nagrajenih je bilo 81. Direktor nagrade, profesor dr. Peter Zec poudarja, da so prejemniki “dosegli izjemno visoke standarde oblikovanja, zaradi česar si zaslužijo uspeh na največjem oblikovalskem tekmovanju.”  

Več iz te teme:

Komentarji: