Tekaška ekipa Volkswagen Polet O2 na tekaških prireditvah

Fotografija: Tekaška ekipa VW Polet. Ljubljana 7. maj 2015.
Odpri galerijo
Tekaška ekipa VW Polet. Ljubljana 7. maj 2015.

V letošnjem poletju in jeseni se bomo s tekaško ekipo Volkswagen Polet udeležili več tekaških prireditev po Sloveniji. Namen obiskov tekaških prireditev je na eni strani preverjanje tekaške pripravljenosti in ugotavljanje morebitnega napredka. Poleg tega je treba vedeti, da na tekaški prireditvi tečemo na povsem drugem nivoju, kot na treningu. Prisotnost večje skupine tekačev in malce tekmovalnega naboja izvleče iz tekačev njihov maksimum. Ker je tekaški napredek eden glavnih motivacijskih dejavnikov za redno vadbo, je dobro, da tekače čim večkrat izpostavimo v takšnih okoliščinah, da morajo dati vse od sebe. Poleg nastopa na nekaj rekreativnih tekih, bodo vsi tekači in tekačice Volkswagen Poletove ekipe opravili 3 obremenitvene teste, ter 3 ali 4 terenske teste. Vsaj eden ali dva takšna dogodka vsak mesec, vzpodbujata tekače in tekačice da se tudi na treningih trudijo po svojih najboljših močeh. Ena stvar zagotovo drži. Težko si privoščijo izostanek v treningu, ker vedo, da jih čez teden ali dva čaka ponovno testiranje ali pa nastop na tekaški prireditvi. To je že eden dobrih receptov zagotavljanja rednosti treninga.

Udeležbe na omenjenih prireditvah za tekače Volkswagen Poletove ekipe ni obvezna, je pa seveda zaželjena če imajo voljo in čas. Pričakuje se, da se bo vsak izmed šesterice udeležil vsaj treh tekaških prireditev. Renata in Matko vsaj dva polmaratona in eno desetko, Špela in Lea teki na 7 – 12 kilometrov, Matjaž bo tekmoval na tekih dolgih 5 – 10 kilometrov, Petra pa na začetku 5 kilometrov, potem bomo pa postopoma povečevali kilometrino.

Rezultate nastopov bomo skrbno zapisovali, ter jih sproti analizirali. Najbolj zanimivo bo pa prav oktobra, ko bomo pregledali, kaj smo v celi tekaški sezoni naredili. Ko bomo lahko primerjali rezultate tekmovanj na deset kilometrskih razdaljah skozi celo sezono, bomo dobili pravi vpogled v uspešnost pripravljenega treninga. Prepričan sem, da bo oktober poln nasmehov in dobrih novic.

Okviren načrt obiska tekaških prireditev:

ni podpisa
ni podpisa

 

*Priprave šestih tekačev in tekačic tekaške ekipe Volkswagen Polet O2 za nastop na 20. Volkswagen Ljubljanskem maratonu omogoča Volkswagen.

Več iz te teme:

Komentarji: