Tista Pogačarjeva čelada brez čopka

Prepoznavni znak Tadeja Pogačarja je štrleči čopek las iz zračne reže čelade Met Trenta 3K. Še bolj prepoznaven znak pa so njegove zmage.
Fotografija: Teža: 215 g (velikost M),19 zračnikov, aerodinamika: 7% pri 45 km/h. FOTO: @Fe.tte 
Odpri galerijo
Teža: 215 g (velikost M),19 zračnikov, aerodinamika: 7% pri 45 km/h. FOTO: @Fe.tte 

Preizkusil sem enako čelado, kot jo nosi. In ugotovil, da mi pa čopek las ne štrli iz reže. Zato s testom nisem bil zadovoljen. 

image_alt
Mini tlačilka za kolo je obvezna kolesarska oprema

Potem sem prišel do ideje, da sam potegnem čop las na plano, a glej ga zlomka, skril se je že po nekaj metrih kolesarjenja. Torej sem opustil željo, da bi vsaj na tak način bil podoben Pogačarju. 

No, mogoče je še bolje, sivi lasje naj raje ostanejo skriti. Ker pa ta čelada ni ponujala Pogijevega dodatka, je nisem kupil, to pa moram že na začetku napisati. Torej, ne znam si predstavljati, da bi imel čelado Met Trenta 3K in iz nje ne bi štrleli lasje. Potem me je prodajalka spomnila, da sem bolj podoben Janu Polancu, kot pa Tadeju Pogačarju, ker Janu pač ne štrli čopek, levo zgoraj, malce zadaj.

Čelada Met Trenta 3K  je najboljša Metova čelada, ki je narejena za cestno in gorsko kolesarstvo (XC). Najlažja, najbolj trdna in zračna čelada za najboljše kolesarje oziroma tekmovalce. V Metu so ugotovili, da karbonski elastični modul  omogoča zmanjšanje gostote EPS pene za 20 odstotkov, ne da bi to vplivalo na  absorbiranje tresljajev ali zaščite pred udarci. Vzporedna rebra so povezana s središčem čelade z ogljikovo kletko, ki je vdelana v oblogo, zaradi česar je v primerjavi s tradicionalno konstrukcijo bistveno lažja.

Rezultat je lahka, vendar boljša lupina, ki postavlja nov standard v smislu izdelave zračnih čelad. Ni dobila ime po znameniti dolini v Italiji, temveč zaradi proslavitve 30. ustanovitve Meta.

Čelada Met Trenta 3K  je najboljša Metova čelada, ki je narejena za cestno in gorsko kolesarstvo (XC). FOTO: Arhiv proizvajalca/Met
Čelada Met Trenta 3K  je najboljša Metova čelada, ki je narejena za cestno in gorsko kolesarstvo (XC). FOTO: Arhiv proizvajalca/Met

Lastnosti čelade Met Trenta 3K so: 

Zunanja konstrukcija: Polikarbonatna lupina s plastično folijo EPS
Notranja konstrukcija: 3K Ogljikova kletka, vgrajena v podlogo
Zapenjanje: Fit sistem Safe-T Orbital
Oblazinjene:  blazinice Air Mesh, snemljive za ročno pranje
Trakovi:  Air lite trakovi in ​​nastavljiv delilnik
Odsevne  nalepke na zadnji strani
Dodatki: Kovček za čelado Soft bag
Kompatibilnost: LED luči; Prednja plošča DualGel
Certifikat CE, AS / N
Teža: 215 g (velikost M),19 zračnikov, aerodinamika: 7% pri 45 km/h
Velikost: S: 52/56, M: 56/58, L: 58/61

Zunanja konstrukcija: Polikarbonatna lupina s plastično folijo EPS. FOTO: Arhiv proizvajalca/Met
Zunanja konstrukcija: Polikarbonatna lupina s plastično folijo EPS. FOTO: Arhiv proizvajalca/Met

Komentarji: