Triatlonci načrtujejo uspešno sezono

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V prostorih Olimpijskega komiteja Slovenije je Triatlonska zveza Slovenije pod vodstvom novega predsednika, 40-letnega Velenjčana Mitje Tašlerja, predstavila cilje za leto 2017. Kot je poudaril Tašler, vstopajo v sezono 2017 z odlično tekmovalno popotnico iz olimpijske sezone, ter s pozitivno energijo novega vodstva TZS. »Lani smo bili priča odličnemu nastopu Mateje Šimic na OI v Riu, Denis Šketako je postal evropski prvak v dolgem triatlonu, David Pleše pa je zasedel 17. mesto na SP v Ironmanu na Havajih. Na smemo pozabiti mlade garde, 19-letne Eve Skaze, 18-letnega Matevža Planka in 17-letne Tjaše Vrtačič, ki so dosegli odlične rezultate v mladinski kategoriji. Kot glavna aduta pa bi izpostavil Domna Dornika in Jano Koradej, ki sta naša prva kandidata za OI v Tokiu. Seveda se podobnih rezultatov nadejamo tudi letos,« je uvodoma povedal Tašler, in v isti sapi dodal, da je v svojem programu velik poudarek dal popularizaciji triatlona in delu z mladimi v slovenskih klubih.

ni podpisa
ni podpisa


Tomaž Lučovnik, sekretar TZS, pa je poudaril, da vstopajo triatlonci v novo olimpijsko sezono z namenom, da se okrepijo na področju stroke, želijo pa si tudi večje marketinške podpore v gospodarstvu. V letošnji sezoni se obeta tudi rekordna bera triatlonskih licenc (650) ter veliko tekem slovenskega pokala v triatlonu, duatlonu in akvatlonu na atraktivnih lokacijah (Koper, Bled, Portorož, Ljubljana, Celje, Velenje, Kranjska Gora itd.).


Mateja Šimic, dvakratna udeleženka OI v Londonu in v Riu, je poudarila, da želi v letošnji sezoni predvsem uživati. Na polno pa bo tekmovala vsaj še sezono ali dve. »Moj glavni letošnji cilj je EP v triatlonu v avstrijskem Kitzbuhelu, saj želim tudi na tem tekmovanju končno doseči odličen rezultat,« je dejala Šimičeva.
Glavni adut za OI v Tokiu 2020 je vsekakor 26-letni Trboveljčan Domen Dornik, ki že zdaj spada med 30 do 60 najboljših triatloncev na svetu. Lani je dosegel odličen rezultat na EP v Lizbonu, prvič je nastopil tudi na tekmi svetovnega pokala v triatlonu. Na letošnji uvodni tekmi svetovne serije v triatlonu v Abu Dhabiju pa je imel smolo, saj mu je kljub odličnemu plavalnemu delu na kolesu počila zračnica. »Glavni cilj so seveda OI v Tokiu, kvalifikacije pa bodo potekale od maja 2018 do maja 2020. Do prihodnjega leta si moram z dobrimi nastopi nabrati dovolj točk, da bom lahko dirkal na pomembnih tekmah,« je optimist Dornik.


Mariborčan Matija Meden je po lanski odlični sezoni in 6. mestu na evopskem prvenstvu v srednjem triatlonu, letos prvi del sezone bolj posvetil študiju: »Seveda še vedno naporno treniram, vendar so moji cilji vezan bolj na drugi del sezone, ko sem bom udeležil kakšne močne tekme v polironmanu,« je povedal Meden.
Mladi biser slovenskega triatlona, 18-letni Matevž Planko, ima po lanskem 7. mestu na SP v triatlonu v mehiškem Cozumelu ter po 3. mestu na EP v duatlonu velike načrte. »Letos nastopam zadnje leto kot mladinec, zato so moje želje vezane na izboljšanje rezultatov na mladinskih EP in SP. Vsekakor pa si želim tudi dobrega nastopa na članskem evropskem prvenstvu,« je dejal mladi Planko.
Že vrsto let nas z odličnimi nastopi razvaja paratriatlonec Alen Kobilica. »Sezona se mi začne že maja, in sicer z močnim tekmovanjem svetovne serije v Jokohami na Japonskem, kjer se bom boril za sam vrh,« je dejal Kobilica, in dodal, da si končno želi tudi uvrstitve na stopničke na prihajajočih SP in EP v paratriatlonu.

ni podpisa
ni podpisa

Zaradi priprav v tujini so manjkali nekateri vidni slovenski triatlonci. Tako se zaradi priprav v španskem Alicanteju, kjer je tudi članica kluba, tiskovne konference ni mogla udeležiti 23-letna Jana Koradej, ki je naš glavni ženski adut za OI v Tokiu. Najboljši slovenski dolgoprogaš, 33-letni Velenjčan David Pleše, je na pripravah v Bahrajnu, želi pa si izboljšati lansko 17. mesto na SP v Ironamu na Havajih. Hrastničan, 28-letni Denis Šketako, ki je lani postal evropski prvak v dolgem triatlonu, se nahaja na pripravah na Hrvaškem, letos pa si seveda želi ubraniti naslov evropskega prvaka.

Prva tekma slovenskega pokala bo že v soboto, 8. aprila, in sicer tradicionalni duatlon v Ribnici, kjer bo tudi državno prvenstvo, pričakuje pa se rekordna udeležba s približno 250 tekmovalci.


Domen Rant

Marketing in odnosi z javnostmi / Marketing and PR

Več iz te teme:

Komentarji: