V Radencih vsako leto tudi kolesarijo

36. rekreativni kolesarski maraton Tri srca 2016
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

V nedeljo, 5. junija, bodo v Pomurju ponovno veselo utripala športna srca, saj se bo ob 10. uri pred Lovskim domom v Radencih pričel že 36. Rekreativni kolesarski maraton Tri srca. Ob tradicionalni podpori Radenske ga v sodelovanju pripravljajo Kolesarska sekcija ŠD Radenci, KD Radenska Rog in organizatorji kolesarskega maratona Franja, ki obljubljajo, da bodo tudi letos pripravili čudovit kolesarski dan, poln športnih izzivov in prijetnega druženja v senci dreves Lovskega doma v Radencih.

Kolesarji in kolesarke se bodo letos pomerili na štirih progah. Za najmlajše bodo pripravili progo Oaza, dolgo štiri kilometre. Mali maraton Radenska Naturelle bo vodil po 28 kilometrov dolgi progi z dvema vzponoma, srednji maraton Tri srca Radenska Light po 54 kilometrov dolgi progi s štirimi vzponi, veliki maraton Tri srca Radenska Classic pa po 75 kilometrov dolgi progi. Časovna zapora bo na 45 kilometru ob 12.30 uri.

»Najdaljša proga ima kar sedem vzponov in vse proge v Radencih so precej zahtevne, a so prav zato odlična priprava na največji kolesarski dogodek v Sloveniji Maraton Franja, ki sledi teden dni kasneje. Prepričani smo, da zahtevnost močno olajšajo lepote Radgonsko-Kapelskih goric, po katerih se vijejo proge, ter vse ostale ugodnosti in aktivnosti, ki jih pripravimo za udeležence,« je povedal Jože Kager, vodja kolesarske sekcije KOSE Radenci.

Tako imajo udeleženci na dan maratona omogočeno brezplačno kopanje v Zdravilišču Radenci, dobijo spominsko majico, na voljo pa so jim seveda tudi pijače Radenske na okrepčevalnicah na progi in v štartno-ciljnem prostoru, kjer jih ob zaključku tekmovanja čaka še topel obrok. Organizatorji bodo pripravili tudi bogat srečelov, katerega glavna nagrada bo kolo, in kolesarski praznik se bo ob prijetnem druženju nadaljeval vse do večera.

Startnina v za veliki, srednji in mali maraton je 15 evrov, za otroke do dopolnjenega 12. leta pa 10 evrov. Prijave potekajo na spletni strani Kolesarske sekcije ŠD Radenci, sicer pa bodo prijave možne tudi na dan prireditve v startno-ciljnem prostoru med 7. in 9.45 uro.  Za dodatne informacije udeleženci lahko pišejo tudi na kose.radenci@gmail.com ali pokličejo na 051 353 654 ali 051 330 669.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: