Video: Pobegni s kolesom in postani junak

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

25. junija ob 8h se drugič podajamo na najbolj množičen kolesarski pobeg v Sloveniji! Resnična življenjska zgodba najstnika, nepozabno doživetje in dobrodelna nota so le nekateri od razlogov, zakaj moraš tudi ti pobegniti od doma.

Športna prireditev ni tekmovalne narave, kar pomeni, da nihče ne bo prvi in zadnji. Bomo pa od prvega do zadnjega pomagali otrokom s cerebralno paralizo!

Slabše pripravljeni kolesarji, ki ne bodo mogli prekolesariti cele trase svetujemo, da si izberejo poljubno vstopno točko. Zaključni del poti je speljan po kolesarski stezi med Mojstrano in Kranjsko Goro - idealna priložnost za družine z majhnimi otroci. Lansko leto je teh 13 kilometrov prekolesarila tudi petletna deklica!

Trasa

Trasa, ki poteka na relaciji Horjul - Kranjska Gora je dolga 121 kilometrov. Vmes so trije večji vzponi:

- Suhi Dol / vzpon mali maraton Franja
- Jamnik/ v kraju Podblica trasa doseže 17% naklon
- Zgornja Radovna/ najvišja točka trase, v kratkem vzponu se cesta povzpne do 18% naklona

ni podpisa
ni podpisa

Kam gre zbrani denar?

Letos bomo zbrana sredstva namenili društvu Vesele nogice. V društvu Vesele nogice je združena skupina staršev, skrbnikov in podpornikov otrok z razvojnim zaostankom, katerih skupen cilj je narediti korak naprej in pomagati najšibkejšim v naši družbi. Zbrana finančna sredstva bomo namenili njihovemu projektu postavitve terapevtskega centra Vesele nogice in financiranju terapij ter terapevtov.

Več informacij o prireditvi si preberite na uradni spletni strani.

Več iz te teme:

Komentarji: