Z biciklom na dopust? Smeh vse naokoli ust! - Katero kolo izbrati?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Pogledali smo naokoli in izbrali najboljša kolesa za daljše kolesarske počitnice, kot jih je mogoče najti v Sloveniji.

Kolesa, posebej narejena za potovanja, so ne le najprimernejša za dolge vožnje s prtljago, z njimi se lahko vozite tudi v službo ali se vozite ob popoldnevih ali koncih tedna, le nekoliko manj divje se vozite na njih, kot bi se na specialki ali gor­skem kolesu.


 

Specialized Awol Elite

ni podpisa
ni podpisa


Awol stane 1199 evrov. Za ta denar dobite popolno potovalno kolo, zgrajeno okoli jeklenega okvirja. Ja, premore sprednji in zadnji prtljažnik in blatnika. In diskaste zavore! Specializedovo kolo je opremljeno s Shimanovo skupino Sora in ima 27 prestav.

 

Kona Sutra

 

ni podpisa
ni podpisa

Morda je kdo prebral Kamasutra, a ni tako. Kona Sutra stane 1299 evrov, ima jeklen okvir, blatnika in zadnji prtljažnik. Kolo je namenjeno za dolge in brezskrbne vožnje. Tudi tu sta prestavni ročici na koncu krmila, a tisto, kar zares dela to kolo posebno, je klasičen Brooksov usnjen sedež, ki med izkušenimi potniki na kolesu velja za pravi fetiš.

 

Surly Long Haul Trucker

ni podpisa
ni podpisa


Še ena klasika. Za 1380 evrov dobite krasno potovalno kolo. Jeklen okvir, žal pa kolo dobimo golo, brez prtljažnika. Ga pa je namestiti preprosto. Dobiti je mogoče kolesa s 26-, pa tudi 28-palčnimi obročniki. Kolo ima 30 prestav, prestavni ročici sta na koncu krmila, z nekaj sto evrov več lahko dobite model z diskastimi zavorami.

 

Trek 520

ni podpisa
ni podpisa


Le 999 evrov stane to kolo. Model 520 je klasika, ki je v Trekovem programu že dolga leta. Kolo ima jeklen okvir in Shimanovo opremo Deore, ki jo sicer najdemo na gorskih kolesih, letos bodo modelu dodali še diskaste zavore. Pri tem kolesu sta prestavni ročici na koncu krmila, kar je pri nas redkost, zunaj pa že dolgo znano. Kolo je že serijsko opremljeno s prtljažnikom.

 

Več iz te teme:

Komentarji: