Zelena prestolnica tudi z #LJfootie

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V sklopu Zelene prestolnice Evrope je zaživela akcija #LJfootie, ki se je med Ljubljančani, zlasti pa Ljubljančankami po navedbah občine že dobro prijela. Vsi, ki želijo sodelovati, morajo na Instagramu objaviti fotografijo stopal na prenovljeni Slovenski cesti in jo ustrezno označiti, s tem pa sodelujejo v izboru za kasnejšo razstavo fotografij.

Eden izmed dosežkov, s katerim si je Ljubljana prislužila naziv letošnje evropske zelene prestolnice, je bilo zaprtje središča mesta za motorni promet, tudi Slovenske ceste, ki je lansko pomlad zaživela v novi luči.

Kot so zapisali na Mestni občini Ljubljana (Mol), glavno piko na i predstavljajo tlakovci, ki so postavljeni v geometričnem vzorcu, zaradi česar se mlade Ljubljančanke in Ljubljančani na tem mestu radi fotografirajo. V ta namen so tudi pripravili projekt, imenovan #LJfootie.

Kot so pojasnili, gre za podoben koncept kot pri "selfiju", le da na fotografiji tokrat niso obrazi, ampak stopala. Že v prvem dnevu so na občini zasledili več kot 30 #LJfootijev, danes jih je zbranih že okoli 60.

Vsi, ki želijo sodelovati, morajo na spletnem portalu Instagram objaviti fotografijo svojih stopal na Slovenski cesti ter jo označiti z #LJfootie. Zgodbo s fotografijami bodo na občini zaokrožili septembra z razstavo v osrednji informacijski točki Točka.Zate, ko bo zelena prestolnica tematsko posvečena trajnostni mobilnosti.

V sklopu projekta na občini sicer tedensko podeljujejo tudi promocijske nagrade.

Več iz te teme:

Komentarji: