Dijak streljal na sošolce in enega ubil, trije so ranjeni

Na koncu je sodil še sebi.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Policija

MOSKVA – Na eni od srednjih šol na daljnem vzhodu Rusije blizu meje s Kitajsko je danes eden od dijakov streljal na svoje sošolce. Pri tem je enega ubil in tri ranil, nato pa je naredil samomor, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile ruske oblasti.

Najstnik (19) je na eni od poklicnih šol v mestu Blagoveščensk v regiji Amur v razred prinesel lovsko puško in začel streljati na svoje sošolce. Enega med njimi je ubil, tri pa ranil. Ko so na prizorišče napada prispeli policisti, je sodil še sebi.

Eden v smrtni nevarnosti

Smrtna žrtev je stara 19 let, ranjeni pa med 17 in 20 leti. Po poročanju ruskih medijev so dva ranjena v bolnišnici že operirali, pri čemer eden ostaja v kritičnem stanju.

Napad je domnevno povezan z zasebnim sporom, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Napadalca opisujejo kot mirnega dijaka četrtega letnika šole. Lovska puška, s katero je streljal, je bila registrirana na njegovo ime.

V Rusiji, kjer veljajo strogi pogoji za lastništvo strelnega orožja, strelski napadi v šolah niso pogosti. Oktobra lani je na polotoku Krim najstnik na srednji šoli ubil 20 ljudi, še 40 pa jih je ranil.

Komentarji: