Dolenec dočakal svoj Köln

V nedeljo za lovoriko v rokometni ligi prvakov. Na F4 bo nastopilo kar sedem Slovencev.
Fotografija: Jure Dolenec v Barceloni nosi dres s številko 23, ki je bila dolgo zaščitni znak Uroša Zormana. FOTO: Barca Lassa
Odpri galerijo
Jure Dolenec v Barceloni nosi dres s številko 23, ki je bila dolgo zaščitni znak Uroša Zormana. FOTO: Barca Lassa

KÖLN – Usoda se je poigrala z Juretom Dolencem. Pet let je bil eden od vodilnih rokometašev Montpelliera, toda ravno ko se mu je uresničila otroška želja in je odšel v Barcelono, je njegov bivši klub osvojil ligo prvakov. A Škofjeločan je kmalu dobil zadoščenje in se leto pozneje znašel v Kölnu, kjer bo konec tedna lovil sveti gral.
Jure Dolenec v Barceloni nosi dres s številko 23, ki je bila dolgo zaščitni znak Uroša Zormana. FOTO: Barca Lassa
Jure Dolenec v Barceloni nosi dres s številko 23, ki je bila dolgo zaščitni znak Uroša Zormana. FOTO: Barca Lassa

Lanxess Arena bo desetič gostila zaključni turnir (F4), na njem bo Barcelona lovila 10. naslov evropskega prvaka. Če ji bo uspelo, bo Dolenec na tronu nasledil dolgoletnega soigralca Vida Kavtičnika. V vsakem primeru bo pokal dvignil vsaj en Slovenec, ob Dolencu bodo na sklepnem turnirju nastopili še Blaž Janc (Kielce), Staš Skube (Vardar) ter četverica iz Veszprema, Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč, Dragan Gajić in Borut Mačkovšek.

Jutrišnji prvi polfinalni par je Barcelona - Vardar (15.15), sledila bo tekma Veszprem - Kielce (18.00). Pri slednjih je pomočnik trenerja Uroš Zorman. Finale bo v nedeljo ob 18. uri. Barcelona v španski ligi nima resne konkurence, Evropa je zanjo prioriteta, zato ni čudno, da so Katalonci prvi prispeli v Köln, že v sredo popoldne.

»V Kölnu nisem prvič, ampak tokrat je nekaj posebnega, moj prvi F4, o čemer sanja vsak rokometaš. Pred nami je težko delo. Barcelono postavljajo v vlogo favorita, a tem v zadnjih letih ni šlo po načrtih. Barcelona je celo zadnja od favoritov, ki je osvojila naslov, ko je bila najboljša leta 2015,« se Dolenec zaveda, da papir prenese vse, odločalo pa bo igrišče 20 x 40 m. Prva ovira bo Vardar, krvnik iz predlanskega polfinala, za katerega bo F4 labodji spev, saj bodo Skopje poleti zapustili najboljši igralci.

»Prav zato bo Vardar še posebno nevaren, saj bodo vsi želeli končati zgodbo na najlepši način,« svari Dolenec, ki je v tej sezoni LP zabil 27 golov. Na desnem zunanjem položaju je večinoma v senci Dika Mema, nagajale so mu poškodbe, a morda se bo izkazal za aduta iz rokava prav na najpomembnejšem izzivu.

»Dobro se počutim, sem v formi. Vesel sem, ker so zdravniki ugotovili, da ne bo potrebna operacija levega kolena,« je poln pričakovanj 30-letni Dolenec, ki se bo po F4 pridružil reprezentančnim pripravam v Zrečah za tekmi z Latvijo in Estonijo v kvalifikacijah za EP. Morda kot šampion. 

Več iz te teme:

Komentarji: