Dve prelomnici smučarskega asa

V Pečovniku nad Celjem so za našega trenutno najboljšega smukača stiskali pesti trimesečna hčerkica Lana z mamico Barbaro Volk ter Martinova mama Ivanka in oče Stanko, ki nestrpno pričakujejo, da Martinu čestitajo tudi v živo – morda že ta konec tedna.
Fotografija: 14. septembra se je razveselil hčerkice Lane.
Odpri galerijo
14. septembra se je razveselil hčerkice Lane.

Čeprav je 28-letni Celjan Martin Čater že pet let član naše alpske smučarske reprezentance, je šele s prvo zmago na razburljivem smuku v Val d'Iseru dokazal, da se da tudi s skromnostjo, trdim delom in odrekanjem prismučati v sam svetovni vrh. Martinovi starši, oče Stanko, ki je sina dolgo sam treniral na domači Celjski koči in Tolstem vrhu nad njo, in mama Ivanka sta kmalu spoznala, da se je njun sin zaljubil v smučanje, zato sta vseskozi verjela vanj in vsak evro vložila v to, da je lahko sledil svojim sanjam. Martin pa je prvo smukaško zmago v svetovnem pokalu dočakal slabe tri mesece po tem, ko je postal očka prvorojenke Lane. Deklice sta se s srčno izvoljenko Barbaro Volk razveselila 14. septembra.

Martinovi starši so stiskali pesti za sina skupaj<br />
z Barbaro in vnučko Lano na dan, ko si je smukaški as v Val d'Iseru prismučal prvo zmago.
Martinovi starši so stiskali pesti za sina skupaj
z Barbaro in vnučko Lano na dan, ko si je smukaški as v Val d'Iseru prismučal prvo zmago.
Veliko časa, da bi se Martin crkljal s hčerkico, tako žal ni bilo, saj so fantje že kmalu po njenem rojstvu pohiteli na snežne strmine. A bo družinica vse nadoknadila, ko bo čas za to. Mlada mamica je tudi sama športnica in profesorica športne vzgoje, tako kot njen oče, s katerim v Žalcu skupaj vodita teniško šolo za otroke in odrasle, in mama, pa tudi univerzitetna državna prvakinja v tenisu in članica slovenske reprezentance poletne univerzijade v Tajpeju je bila, zato dobro ve, kakšno je življenje poklicnega športnika. A ljubezen in predanost premagata vse razdalje!

Zelo ga pogrešata

Kot nam je še zaupala simpatična Barbara, sta se z Martinom spoznala v Celju, prek njegovega prijatelja, in hitro ugotovila, da sta preprosto za skupaj. »Par sva postala pred dvema letoma, zdaj pa živimo v hiši v Zagradu, kjer imava z Martinom svoje stanovanje,« nam še pove Barbara, ki se zdaj, ko je njen dragi zaposlen s tekmami in treningi, Lani doma posveča sama. »A se kar znajdeva, čeprav Martina obe seveda zelo pogrešava. Toda takšna je pač njegova služba. Se pa pogosto slišiva po telefonu, si piševa sporočilca in si izmenjujeva fotografije, da Martin malo vidi svojo Lano. Sreča je tudi, da sta obe najini družini dokaj blizu, in z veseljem mi priskočijo na pomoč tako moji kot Martinovi starši, če je treba,« nam še razkrije življenjska sopotnica trenutno našega najboljšega smukača, ki ga že ta konec tedna v Val Gardeni čakajo nove preizkušnje.

Alpine Skiing - Men's Downhill - Val d'Isere, France - December 13, 2020 Slovenia's Martin Cater celebrates REUTERS/Eric Gaillard
Alpine Skiing - Men's Downhill - Val d'Isere, France - December 13, 2020 Slovenia's Martin Cater celebrates REUTERS/Eric Gaillard
V nedeljo, 20. decembra, pa bo Martin praznoval 28. rojstni dan. Zato vsi njegovi domači upajo, da se bo prav ta dan za kratek čas vrnil domov, čeprav to še ni zagotovo, saj mora po tekmi v Italiji opraviti še nekaj treningov. Toda kadarkoli bo že prišel, bodo rojstni dan praznovali v najožjem družinskem krogu, saj so epidemiološke razmere povsod še vedno zelo resne. Mi mu ob tej priložnosti želimo, da nas to sezono razveseli še s kakšno vrhunsko uvrstitvijo, dve želji pa sta se mu letos nedvomno že uresničili z rojstvom prvorojenke in prvo zmago na uvodnem smuku letošnje sezone. In to sta tudi tehtna razloga, da bo Martinu Čatru letošnje koronsko leto nedvomno ostalo v lepem spominu.

Komentarji: