Razkrite šokantne podrobnosti o izginotju Maddie: Živa je

Nekateri so prepričani, da je še živa.
Fotografija: Ko je izginila, je bila stara tri leta. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ko je izginila, je bila stara tri leta. FOTO: Reuters

Policist Jim Gamble, ki se ukvarja s področjem zaščite otrok, trdi, da bo primer izginotja Madeline McCann, ki je izginila pred 12 leti, zagotovo rešen v kratkem. Ta teden bo premiera dokumentarnega filma The Disappearance of Madeleine McCann (Izginotje Madeleine McCann), v katerem je sodelovalo 40 strokovnjakov oziroma ljudi, ki so (bili) vpleteni v ta skrivnostni primer. Večina sodelujočih v filmu je prepričana, da je bila Maddie ugrabljena in da so jo trgovci z ljudmi tedaj odpeljali iz Portugalske v neko drugo državo.

Starši še niso obupali. Menijo, da bi bila tako videti sedaj. FOTO: Reuters
Starši še niso obupali. Menijo, da bi bila tako videti sedaj. FOTO: Reuters
Film, ki je nastajal dve leti, prinaša novo upanje za družino McCann. Policisti so namreč odločeni, da bodo 12-letnemu primeru končno prišli do dna, saj da je tehnologija v tem času toliko napredovala, da jim bo iskanje precej olajšano.

Nekatere pogrešane našli po več kot 15 letih

V dokumentarcu trdijo tudi, da je Maddie zagotovo živa, ker da ima za trgovce z ljudmi kot belopolta britanska deklica precej visoko vrednost, zato je zanjo mogoče iztržiti veliko denarja. V filmu navajajo več primerov, ko so oblasti izginule otroke našli žive šele po 15 in več letih, zato upanje, da bodo Maddie našli živo, še vedno ostaja.

​Za osvežitev spomina: triletna Madeleine je 3. maja 2007 med spanjem izginila iz počitniškega naselja v Prai da Luz na Portugalskem, medtem ko so bili starši na večerji s prijatelji.

Komentarji: