Slovenski selektor sprejel sijajno vabilo iz tujine

Rado Trifunović bo znova delal z Igorjem Kokoškovom, moči bosta združila v Fenerbahčeju.
Fotografija: Nekdanji slovenski selektor Radovan Trifunović. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Nekdanji slovenski selektor Radovan Trifunović. FOTO: Voranc Vogel

Nekdanji slovenski košarkarski selektor Rado Trifunović bo v novi sezoni opravljal vlogo pomočnika trenerja pri turškemu Fenerbahčeju, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Sedeminštiridesetletni Trifunović je s turškim velikanom, ki ga bo v naslednji sezoni vodil srbski trener Igor Kokoškov, podpisal dveletno pogodbo.

»Izjemno vesel in počaščen sem, da se mi je ponudila priložnost delati v tako velikem klubu, kot je Fenerbahče, in hkrati spet sodelovati s tako dobrim trenerjem, kot je Igor Kokoškov. Upam in želim si, da bo ta nova košarkarska izkušnja zelo pozitivna. Na tem mestu bi se rad iskreno zahvalil vodstvu Košarkarske zveze Slovenije za ponujene priložnosti in podporo ter vsem sodelavcem zveze za čudovitih osem let sodelovanja,« je za KZS dejal Trifunović.

Trifunović se bo turški ekipi pridružil v začetku avgusta, ko bodo evropski klubski prvaki sezone 2016/17 začeli priprave na prihajajočo sezono. Trifunović bo tako združil moči s srbskim strokovnjakom Kokoškovom, ki je pred to sezono Fenerbahče prevzel po odhodu slovitega Željka Obradovića, ki je moštvo vodil sedem let.

Kokoškov in Trifunović sta sodelovala pri največjem uspehu slovenske košarke, ko je izbrana vrsta pod vodstvom srbskega strokovnjaka osvojila naslov evropskih prvakov leta 2017 v Istanbulu.

Trifunović je zatem prevzel vodenje slovenske reprezentance, a se v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki je potekalo na Kitajskem, ni izkazal. Predsednik KZS Matej Erjavec je 28. marca v pogovoru za časnik Dnevnik dejal, da Rado Trifunović ni več selektor slovenske reprezentance, a da bo ostal del izbrane vrste. Zdaj se Trifunović po letu 2012 dokončno poslavlja od sodelovanja s KZS.

Komentarji: