Srhljiv padec: Čehinja okrvavljena zapustila progo (VIDEO)

Sofia Goggia ostaja nepremagljiva.
Fotografija: Ilka Štuhec. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Ilka Štuhec. FOTO: Leon Vidic, Delo

Nov smuk in nova zmaga Italijanke Sofie Goggia v Crans Montani v Švici. Domačinka Lara Gut-Behrami (+ 0,27), lanska zmagovalka obeh smukov v Crans Montani, se je uvrstila na drugo mesto in tako preprečila, da bi bile Italijanke prve tri. Elena Curtoni (+ 0,60) in Laura Pirovano (+ 0,82) sta namreč osvojili tretje in četrto mesto.

Goggieva je dobila četrti smuk po vrsti in osmega v karieri. Njen niz se je začel 19. decembra, ko je zmagala v Val d'Iseru, leto 2021 pa je odprla z zmago v St. Antonu. Le na uvodnem smuku sezone v Val d'Iseru je zmagala Švicarka Corinne Suter.

Goggieva je druga najuspešnejša smukačica z Apeninskega polotoka, pred njo je le Isolde Kostner z 12 zmagami na smukih. Je pa prva Italijanka z zaporednimi štirimi smukaškimi zmagami. Ponovila je dosežek Lindsey Vonn, ki je na štirih smukih po vrsti zmagala od januarja do marca 2018. Vonnova tokrat spremlja tekme v Crans Montani kot strokovna komentatorka ameriške televizijske mreže NBC.

Štuhčeva nastopa kljub poškodbi gležnja

Ilka Štuhec je bila včeraj komaj 37., danes pa je nastopila kljub razbolelemu in oteklemu desnemu gležnju. Bila je prva na startu, za zmagovalko pa je zaostala 2,46 sekunde in osvojila 27. mesto. Maruša Ferk je odstopila po prvem merjenju vmesnega časa. V petek je bila 36.

Srhljivi padec Ledecke

Pred vožnjo Goggieve so tekmo prekinili, saj je Čehinja Ester Ledecka, ki je bila na poti do prevzema vodstva, končala v zaščitni mreži. Potolčena in okrvavljena se je takoj dvignila na noge in ni bilo videti, da bi utrpela hujše posledice.Italijanke so v letošnji sezoni izjemne. Po Marti Bassino, ki je osvojila dvojček veleslalomskih zmag v Kranjski Gori na 57. Zlati lisici, je za novega poskrbela Goggieva, ki je Italijankam v ženski konkurenci priborila že 100. zmago v svetovnem pokalu.

V Crans Montani bodo v nedeljo pripravili še superveleslalom. Po 18 tekmah na mestu vodilne v seštevku zime ostaja Slovakinja Petra Vlhova (861), ki je bila na obeh smukih pred Švicarko Michelle Gisin. Ta za njo zaostaja že 120 točk. Na tretjem in četrtem mestu sta Goggieva (654) in Bassinova (623). Prva vodi v smukaškem seštevku s 480 točkami. Štuhčeva (– 350) je 10., v skupnem seštevku pa je Meta Hrovat 22., Štuhčeva pa 25.

Komentarji: