VIDEO: Od mesta ni ostalo nič, 50 mrtvih, našli truplo matere s tremi otroki

Okolica Aten je v krempljih ognjenih zubljev. 
Fotografija: FOTOGRAFIJE: Reuters
Odpri galerijo
FOTOGRAFIJE: Reuters

ATENE – Obsežni gozdni požari v Grčiji, ki so ušli izpod nadzora, so po najnovejših podatkih zahtevali najmanj 50 smrtnih žrtev. Blizu kraja Rafina so odkrili trupla 26 umrlih v požaru, je potrdil namestnik tamkajšnjega župana Jorgos Kokolis. V požarih je bilo po do zdaj znanih podatkih poškodovanih več kot 100 ljudi, med njimi jih je več s hujšimi poškodbami. 
A man looks at the flames as a wildfire burns in the town of Rafina, near Athens, Greece, July 23, 2018. REUTERS/Costas Baltas      TPX IMAGES OF THE DAY
A man looks at the flames as a wildfire burns in the town of Rafina, near Athens, Greece, July 23, 2018. REUTERS/Costas Baltas TPX IMAGES OF THE DAY

Največ žrtev je ogenj zahteval v obmorskem letovišču Mati okoli 40 kilometrov severovzhodno od Aten. Umrli so na domovih ali v avtih. To mesto se je znašlo v ognjenem obroču, prebivalci in turisti pa so kljub pozivom gasilcev, naj se umaknejo, ostali ujeti. Plameni so v noči na torek po opisih očividcev mesto povsem uničili. »Mesta ni več. Videla sem trupla, zgorele avtomobile ... Vesela sem, da sem živa,« je dejala neka ženska za grško televizijo. 

Ponoči so gasilci v morju našli truplo matere in treh otrok, ki so očitno bežali pred ognjem, a so se pri tem utopili. Grčija je zaradi požarov že zaprosila za mednarodno pomoč.

People watch a wildfire raging in the town of Rafina, near Athens, Greece, July 23, 2018. REUTERS/Alkis Konstantinidis
People watch a wildfire raging in the town of Rafina, near Athens, Greece, July 23, 2018. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Z ognjenimi zublji se bori več sto gasilcev, številni prebivalci okolice Aten pa so morali zaradi požara zapustiti domove. Več sto otrok so evakuirali iz počitniških taborov.
Komentarji: