Vse več ukinjenih letov v Italijo

Izbruh virusa bi lahko prihodke letalskih družb po svetu oklestil za 3,6 do 4,5 milijarde evrov.
Fotografija: Ryanair bo s 17. marcem za tri tedne ukinil četrtino letalskih povezav, večinoma tistih, vezanih na Italijo.
Odpri galerijo
Ryanair bo s 17. marcem za tri tedne ukinil četrtino letalskih povezav, večinoma tistih, vezanih na Italijo.

London - Širjenje novega koronavirusa po Evropi vpliva tudi na letalski promet po stari celini. Tudi veliki letalski prevozniki zaradi manjšega povpraševanja odpovedujejo lete, zlasti v Italijo in iz nje. Med njimi so britanski British Airways, irski Ryanair in nemška Lufthansa. Virus bi lahko prihodke prevoznikov po svetu oklestil do 4,5 milijarde evrov.

V British Airways so danes pojasnili, da bodo zaradi zmanjšanega povpraševanja, ki je posledica strahu pred novim virusom oz. boleznijo covid-19, odpovedali okoli 216 letov v različne države, med drugim v Albanijo, Avstrijo, Belgijo, na Irsko, v Italijo, Francijo, Italijo in Švico. Poleg tega bodo med 16. in 28. marcem številne letalske povezave združili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nizkocenovni prevoznik Ryanair bo medtem za tri tedne ukinil četrtino letalskih povezav, večinoma tistih, vezanih na Italijo. Povezave bo ustavil s 17. marcem. Ob tem so v podjetju povedali, da so v zadnjem obdobju zaznali velik padec rezervacij za konec marca in začetek aprila. Poleg tega ugotavljajo, da se številni potniki ne prijavljajo na že plačane lete, pri čemer je večina teh letalskih povezav prav tako povezanih z Italijo.

V Lufthansi so medtem danes pojasnili, da bodo zmanjšali frekventnost letov v italijanska mesta, tudi Rim, Benetke in Milano. Poleg tega so podaljšali prekinitev letalskih povezav z Iranom in Kitajsko, in sicer do poznega aprila.

Lete zaradi koronavirusa odpovedujejo ali pa odpovedi podaljšujejo tudi v drugih letalskih družbah.

Mednarodna organizacija civilnega letalstva (ICAO), ki deluje v okviru ZN, ocenjuje, da bi lahko izbruh virusa prihodke letalskih družb po svetu oklestil za štiri do pet milijard dolarjev (3,6 do 4,5 milijarde evrov).

Komentarji: