Angležem prestižna lovorika

Reprezentanca je bila najboljša v letošnjem tekmovanju pokala šestih narodov.
Fotografija: Po tekmi med Francijo in Irsko je padel zastor nad letošnjim tekmovanjem v pokalu šestih narodov. FOTO: BeonitTessier/Reuters
Odpri galerijo
Po tekmi med Francijo in Irsko je padel zastor nad letošnjim tekmovanjem v pokalu šestih narodov. FOTO: BeonitTessier/Reuters

Anglija je letošnji prvak najprestižnejšega tekm«ovanja v ragbiju na stari celini, pokala šestih narodov. Aktualni svetovni podprvaki so si priborili to evropsko lovoriko, potem ko je Francija s 35:27 v Parizu premagala Irsko. Sledaja bi lahko prevzela krono, če bi Francijo premagala s sedmimi točkami ali več, kar pa se ni zgodilo. Tudi Francozi so imeli možnosti za osvojitev naslova, obe najboljši ekipi sta v tem tekmovanju vpisali štiri zmage ter sta tekmovanje sklenili s po 18 osvojenimi točkami.

Vendar pa gre pokal šestih narodov v roke angleške reprezentance zavoljo bolj prepričljivih zmag. Francozi so sicer v edinem medsebojnem obračunu še pred koronsko krizo Angleže premagali s 24:17.

Irci so tekmovanje sklenili na tretjem mestu, Škoti so četrti, lanski prvak Wales je peti, šesto mesto je pripadlo Italijanom, ki so ostali brez zmage v tem prvenstvu. Italija je zadnja leta abonirana na tako imenovano leseno žlico, »priznanje« za ekipo, ki »osvoji« zadnje mesto.

Letošnji pokal šestih narodov, ki se je začel 1. februarja, ko je Wales Italijo ugnal z 42:0, je bil najdaljši v zgodovini, potem ko je bil turnir marca prekinjen zaradi pandemije koronavirusa.

Komentarji: