Anji Osterman je zmanjkalo moči za kolajno

Slovenska kajakašica je na svetovnem prvenstvu v Halifaxu zasedla šesto mesto na 500 metrov.
Fotografija: Anja Osterman se je do zadnjih metrov potegovala za odličje. FOTO: Jan Šmit
Odpri galerijo
Anja Osterman se je do zadnjih metrov potegovala za odličje. FOTO: Jan Šmit

Slovenski kajakašici Anji Osterman ni uspelo priveslati do svoje prve kolajne na svetovnih prvenstvih v enojcu. V Halifaxu je v disciplini 500 metrov zasedla šesto mesto, potem ko je bila dolgo časa na drugem, v igri za kolajne pa vse do finiša, v katerem ji je zmanjkalo moči.

Zlato kolajno je pričakovano osvojila olimpijska prvakinja Novozelandka Lisa Carrington, drugo mesto je presenetljivo zasedla Hrvatica Anamaria Govorčinović, ki je zaostala za sekundo in 26 stotink, tretje pa Nemka Jule Hake, njen zaostanek je znašal sekundo in 61 stotink.

Ostermanova, ki letos na svetovnih prvenstvih prvič tekmuje v enojcu, ima do zdaj s prvenstev tri kolajne v dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić, s katero se je po lanski sezoni razšla.

Koprčanka, v finale A se je uvrstila s skupno četrtim časom polfinala, tokrat pa je za zmagovalko zaostala za dve sekundi in 17 stotink, bo v nedeljo nastopila tudi v finalu A na 200 metrov. V tej disciplini je v polfinalu zabeležila najboljši čas.

»Ves čas tukaj že nisem prava Anja, ne gre mi tako, kot bi si želela, nekaj mi manjka. Tako je bilo tudi danes, ko so bile razmere zaradi močnega vetra v prsi zelo težke. Začela sem samozavestno, še malo pred ciljem se mi je smejalo, ker sem videla, da sem v igri za kolajne, v zadnjih 100 metrih pa so roke otrdele, čoln ni stekel. Zadovoljna sem, ker sem se sploh uvrstila v finale, toda ne gre mi iz glave, da sem kolajno izgubila v zadnjih metrih,« je po današnji tekmi dejala Ostermanova.

Komentarji: